λεπτά-μαλλιά-τα-κουρέματα-που-χαρίζου-273961
©Jonathan Daniel Pryce

Είτε είναι αποτέλεσμα ορμονικών αλλαγών, ιατρικών καταστάσεων, τρόπου ζωής ή γήρανσης, ο καθένας μπορεί να εμφανίσει αραίωση μαλλιών. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι τα λεπτά μαλλιά είναι κάτι που μπορείτε εύκολα να κρύψετε με ένα καλό κούρεμα και μερικά έξυπνα styling tricks.

Πρέπει τα λεπτά μαλλιά να είναι layered;

Όσον αφορά το layering στα λεπτά μαλλιά υπάρχουν δύο οπτικές. «Το υπερβολικό layering μπορεί να αφαιρέσει τον όγκο από τα μαλλιά, κάνοντάς τα να φαίνονται αρκετά φλατ και άτονα», λέει ο hairstylist George Northwood. «Η συμβουλή μου είναι να έχετε τα μαλλιά στο ίδιο μήκος. Ένα κοντό bob μέχρι τους ώμους ή οποιοδήποτε είδος καρέ μπορεί να δημιουργήσει μια πιο “παχιά”, πιο γεμάτη εμφάνιση». Πράγματι, τα micro trims για να διατηρήσετε το blunt cut σας μπορούν να κάνουν τη διαφορά. «Απλώς κόβοντας τις άκρες από τα μαλλιά σας κάθε έξι εβδομάδες μπορεί να τα βοηθήσει να φαίνονται πολύ πιο πυκνά και υγιή».

Λεπτά μαλλιά: Τα κουρέματα που χαρίζουν όγκο-1
©Soren Jepsen/The Locals

Εάν προτιμάτε το layered look, ωστόσο, υπάρχουν μερικά στυλ που μπορούν να λειτουργήσουν. Είναι όλα σχετικά με τον τύπο της στρώσης. Για παράδειγμα, ο Andrew Fitzsimons προτείνει soft layers. «Τα soft, μακριά layers μπορούν να διατηρήσουν το μεγαλύτερο μέρος του όγκου των μαλλιών σας, ενώ εξακολουθούν να επιτρέπουν όγκο και σχήμα γύρω από το πρόσωπο». Η Zoe Irwin, creative director στο John Frieda Salons, προτείνει να προσθέσετε αυτό που αποκαλεί αόρατα layers, δηλαδή να κόβετε πολύ λεπτά το επάνω τμήμα έτσι ώστε να είναι «super blended ακριβώς στην άκρη, ώστε να διαμορφώνεται και να στεγνώνεται με πιστολάκι».

Λεπτά μαλλιά: Τα κουρέματα που χαρίζουν όγκο-2
©Jonathan Daniel Pryce

Συνιστά επίσης μια πλαϊνή φράντζα. «Οι φράντζες λειτουργούν καλά καθώς κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται πιο πυκνά, ενώ οι αφέλειες δεν λειτουργούν καθώς τείνουν να γίνονται λιπαρές κατά τη διάρκεια της ημέρας».

Λεπτά μαλλιά: Τα κουρέματα που χαρίζουν όγκο-3
©Jonathan Daniel Pryce

Τα λεπτά μαλλιά φαίνονται καλύτερα κοντά ή μακριά;

Κατά γενικό κανόνα, οτιδήποτε κάτω από τους ώμους, μπορεί να κάνει τα λεπτά μαλλιά να φαίνονται ακόμα πιο λεπτά, γι’ αυτό οι περισσότεροι ειδικοί θα συνιστούσαν το μήκος μέχρι τους ώμους και πιο κοντά. «Τα στυλ μέχρι τους ώμους, όπως το signature FLOB (Flat Iron Wave Bob), είναι ιδανικά για πιο λεπτούς τύπους μαλλιών, καθώς χαρίζουν ωραία υφή και χαρακτήρα στα μαλλιά», λέει ο Northwood.

Λεπτά μαλλιά: Τα κουρέματα που χαρίζουν όγκο-4
©Jonathan Daniel Pryce

Εάν τα μαλλιά σας είναι ιδιαίτερα λεπτά, μπορεί να θέλετε να τα κάνετε ακόμα πιο κοντά. «Τα Pixie κουρέματα σε λεπτά μαλλιά μπορεί να φαίνονται πραγματικά όμορφα», λέει ο Irwin. «Λειτουργούν τόσο καλά επειδή τα μαλλιά έχουν σχήμα στο κεφάλι».

Λεπτά μαλλιά: Τα κουρέματα που χαρίζουν όγκο-5
©Jonathan Daniel Pryce

«Ένα καλό κούρεμα pixie μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας πολύ πιο πυκνά, ειδικά όταν είναι φορμαρισμένα με ένα καλό προϊόν με υφή», προσθέτει ο Percival. «Λατρεύω την αυτοπεποίθηση που εκπέμπει ένα pixie cut και πόσο ευέλικτη είναι αυτή η εμφάνιση».

Λεπτά μαλλιά: Τα κουρέματα που χαρίζουν όγκο-6
©Søren Jepsen / The Locals
Λεπτά μαλλιά: Τα κουρέματα που χαρίζουν όγκο-7
©Jonathan Daniel Pryce
Λεπτά μαλλιά: Τα κουρέματα που χαρίζουν όγκο-8
©Søren Jepsen

Διαβάστε επίσης | Dior Cruise 2024: Οι συμβολισμοί πίσω από το show που μας ταξίδεψε στο Μεξικό

MHT