ο-κανόνας-των-5-5-εκατοστών-για-να-βρείτε-256021
©Mara LaFontan/Instagram

Κοντά, medium ή μακριά μαλλιά; Ανεξάρτητα από τις τάσεις της μόδας, ποιο είναι το ιδανικό μήκος μαλλιών για το σχήμα του προσώπου σας; Στην πραγματικότητα λίγες γυναίκες έχουν την απάντηση και κάπως έτσι γεννήθηκε ένα νέο viral beauty tip στο TikTok.

Πρόκειται για τον κανόνα των 5.5 εκατοστών που έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 1.5 εκατομμύρια likes σε λίγες ημέρες. Τι ακριβώς όμως κρύβεται πίσω από αυτό το beauty hack;

Ο κανόνας των 5.5 εκατοστών για να βρείτε το σωστό μήκος μαλλιών-1
©Phil Oh

Στην ουσία ο κανόνας των 5. 5 εκατοστών βασίζεται σε έναν απλό υπολογισμό. Για να τον εφαρμόσετε θα χρειαστείτε δύο μολύβια. Αρχικά τοποθετείτε το ένα μολύβι οριζόντια κάτω από το πιγούνι και το άλλο κάθετα κάτω από τον λοβό του αυτιού, με τα δύο μολύβια να σχηματίζουν μια ορθή γωνία. Σε αυτό το σημείο αρκεί να μετρήσετε την απόσταση από τον λοβό του αυτιού μέχρι την ένωση των δύο μολυβιών. Αν είναι μεγαλύτερη από 5.5 εκατοστά τότε σας ταιριάζουν τα μακριά μαλλιά. Αν είναι μικρότερη από 5.5 εκατοστά, τότε το σχήμα του προσώπου σας είναι ιδανικό για πιο κοντά μαλλιά ή και για ένα κοντό καρέ κούρεμα.

Ο οδηγός για το τέλειο κούρεμα

Αυτός ο πολύ πρακτικός κανόνας θα γίνει σίγουρα ο οδηγός μας για το 2023 ώστε να επιλέξουμε το κατάλληλο κούρεμα που θα ανανεώσει την εμφάνισή μας. Τα catwalks για την Άνοιξη 2023, έχουν ήδη δείξει πως τα μακριά μαλλιά θα αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες τάσεις. Ο στόχος όμως είναι να έχουν όγκο και κίνηση, γι’ αυτό και βλέπουμε να επιστρέφουν τα layers και οι αφέλειες.

Μια ακόμα μεγάλη τάση θα είναι το lob, δηλαδή το μακρύ καρέ που έχει ήδη υιοθετήσει η Lily Collins. Αρκεί λοιπόν να κάνετε το τεστ των 5.5 εκατοστών, για να ανακαλύψετε το μήκος μαλλιών που σας ταιριάζει περισσότερο.

Διαβάστε επίσης | 20 δώρα ομορφιάς που θα χαρίσουμε αυτά τα Χριστούγεννα