οι-5-πιο-αποτελεσματικές-κρέμες-ματιών-316182
©Madison Amateau/Instagram

Πώς επιλέγουμε την σωστή κρέμα ματιών; Αρκεί να παρατηρήσουμε τις ανάγκες της επιδερμίδας μας και να εστιάσουμε στην εύθραυστη και ευαίσθητη φύση αυτής της περιοχής. Οι κρέμες ματιών μπορούν να αντιμετωπίσουν την αφυδάτωση, τη θαμπή όψη, τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες ή τις γραμμές έκφρασης, αρκεί να ανακαλύψετε τα συστατικά που δρούν στοχευμένα σε κάθε ζήτημα.

Πώς εφαρμόζουμε την κρέμα ματιών;

Οι skin experts συστήνουν να εφαρμόζουμε πρώτα την κρέμα ματιών και μετά την ενυδατική μας κρέμα στο υπόλοιπο πρόσωπο. Αυτό συμβαίνει καθώς η κρέμα ματιών δημιουργεί ένα προστατευτικό layer γύρω από τα μάτια, ώστε να μην εισχωρήσουν εκεί τα συστατικά της ενυδατικής μας κρέμας που συνήθως είναι πιο βαριά και ερεθίζουν τα μάτια. Βεβαιωθείτε πως απλώνετε ποσότητα ίση με το μέγεθος ενός φασολιού, κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις, προσέχοντας να μην τρίβετε την λεπτή επιδερμίδα γύρω από τα μάτια. Αποφύγετε επίσης το κινητό βλέφαρο και εφαρμόστε την κρέμα σας γύρω και κάτω από τα μάτια.

Τα συστατικά

Τα προϊόντα ματιών που κυκλοφορούν στην αγορά είναι ειδικά σχεδιασμένα για να σέβονται την λεπτή επιδερμίδα. Το πρώτο στοιχείο που ελέγχουμε πριν επιλέξουμε κρέμα ματιών είναι τα συστατικά της, καθώς αποτελούν αυτή την κίνηση-ματ που δρα στα σημεία. Οι κρέμες με καφεΐνη καταπολεμούν τους μαύρους κύκλους τονώνοντας την κυκλοφορία στην συγκεκριμένη περιοχή. Το υαλουρονικό οξύ ενυδατώνει σε βάθος και δροσίζει την ξηρή επιδερμίδα, ενώ αν έχετε ανάγκη από τις αντιγηραντικές ιδιότητες μιας κρέμας προτιμήστε προϊόντα με ρετινόλη.

Η Vogue έκανε την απαραίτητη έρευνα αγοράς στα φαρμακεία και συγκέντρωσε τις best of κρέμες ματιών που αναζωογονούν και ξεκουράζουν το βλέμμα.

Οι 5 πιο αποτελεσματικές κρέμες ματιών κάτω των €30 που ανακαλύψαμε στα φαρμακεία-1
©Lierac

Ενυδατική κρέμα ματιών Hydragenist The Rehydrating Eye Care, Lierac

Οι 5 πιο αποτελεσματικές κρέμες ματιών κάτω των €30 που ανακαλύψαμε στα φαρμακεία-2
©Frezyderm

Αντιρυτιδική κρέμα ματιών Eye Cream, Frezyderm

Οι 5 πιο αποτελεσματικές κρέμες ματιών κάτω των €30 που ανακαλύψαμε στα φαρμακεία-3
©Nuxe

Αντιγηραντικό balm-gel ματιών Prodigieuse Boost Eye Balm Gel, Nuxe

Οι 5 πιο αποτελεσματικές κρέμες ματιών κάτω των €30 που ανακαλύψαμε στα φαρμακεία-4
©Intermed

Ορός ματιών με καφεΐνη The Skin Pharmacist Restore & Renew Caffeine 5% Eye Serum, Intermed

Οι 5 πιο αποτελεσματικές κρέμες ματιών κάτω των €30 που ανακαλύψαμε στα φαρμακεία-5
©Apivita

Δροσιστικό τζελ ενυδάτωσης για τα μάτια Aqua Beelicious, Apivita

Διαβάστε επίσης | Bob cut: Τα 10 καρέ κουρέματα του καλοκαιριού για να βρείτε το δικό σας αγαπημένο

MHT