αφέλειες-πώς-θα-βρείτε-το-ιδανικό-στυλ-312481
©@brycescarlett

Οι αφέλειες είναι μια εγγυημένα κομψή επιλογή που βρίσκεται κάθε σεζόν στη λίστα μας όταν σκεφτόμαστε να πειραματιστούμε με τα μαλλιά μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Google, οι αφέλειες είναι και το πρώτο κούρεμα που αναζητούν οι γυναίκες μετά το καρέ – και μάλιστα το κλασικό και χαρακτηριστικό haircut της Jane Birkin που δεν βγαίνει ποτέ εκτός μόδας και πάντα προσαρμόζεται ώστε να ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου.

Για να είναι επιτυχημένες ωστόσο, οι αφέλειες πρέπει να συνοδεύουν σωστά και με ακρίβεια το σχήμα το προσώπου. Δεν ταιριάζουν όλα τα στιλ σε όλες τις γυναίκες. Από τις μακριές και ανοιχτές, στις κλασικές και τις πολύ κοντές, οι ειδικοί είναι αυτοί που θα σας διαφωτίσουν. Παρόλα αυτά, εμείς συγκεντρώσαμε παρακάτω τα 4 στιλ που ενδείκνυνται για 4 διαφορετικά είδη προσώπου και ελπίζουμε να όλη την απαραίτητη έμπνευση.

Heart shaped

Για τα πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς, οι ειδκοί προτείνουν αφέλειες σε σχήμα μισο-φέγγαρου. Αυτό σημαίνει, να είναι κοντές στη μέση και πιο μακριές όσο πηγαίνουν προς τους κροτάφους.

Στρογγυλό

Τα στρογγυλά πρόσωπα χρειάζονται μήκος στις αφέλειες προκειμένου να βοηθήσουν στην «επιμήκυνση» του προσώπου. Ίσως να δοκιμάσετε αφέλειες-φράντζες που είναι ευέλικτες και μπορούν με το μάκρος τους να περιγράψουν τα ζυγωματικά και το σαγόνι σας, δίνοντάς τους άλλη προοπτική.

Αφέλειες: Πώς θα βρείτε το ιδανικό στυλ για κάθε πρόσωπο;-1

@brycescarlett

Οβάλ

Το οβάλ σχήμα προσώπου είναι και αυτό που αφήνει το μεγαλύτερο περιθώριο στον πειραματισμό. Μπορείτε να δοκιμάσετε τις micro αφέλειες, αλλά και φυσικά τις κλασικές που φτάνουν μέχρι τα φρύδια.

Αφέλειες: Πώς θα βρείτε το ιδανικό στυλ για κάθε πρόσωπο;-2
©@ninapark

Τετράγωνο

Τα πρόσωπα με τετράγωνο σχήμα ταιριάζουν με τις αφέλειες-κουρτινάκια ή τις μακριές και ανοιχτές φράντζες σε στιλ 70s. Και τα δύο haircut  λειτουργούν πολύ καλά για το τετραγωνισμένο σχήμα προσώπου και μαλακώνουν τις γωνίες του με ήπιο και θηλυκό τρόπο.

Διαβάστε επίσης | Co-Wash: Γιατί να λούζετε τα μαλλιά σας με conditioner αντί για σαμπουάν;

MHT