ο-κανόνας-του-1-λεπτού-για-καθαρή-επιδερ-315146
©Emily Didonato/Instagram

Και αν μαθαίνατε πως χρειάζονται μόλις 60 δευτερόλεπτα για να παρατηρήσετε την επιδερμίδα σας βελτιωμένη; Ναι ένα λεπτό είναι αρκετό για καθαρό, φωτεινό και ενυδατωμένο πρόσωπο, όπως συμβουλεύει η φαρμακοποιός με εξειδίκευση στα δερμοκαλλυντικά Lena de Pons. Ο χρόνος λοιπόν παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στο skincare, όσο και στη φροντίδα των μαλλιών και της στοματικής υγιεινής.

Πώς λειτουργεί ο κανόνας του 1 λεπτού;

Η συμβουλή είναι να επιλέγετε ένα ήπιο καθαριστικό για το πρόσωπο που αφαιρεί τη λιπαρότητα και τους ρύπους χωρίς να επηρεάζει τον επιδερμικό φραγμό. Αυτό που χρειάζεται σίγουρα να ακολουθήσετε σαν συμβουλή, είναι να κάνετε μασάζ στο πρόσωπο για 1 λεπτό με το καθαριστικό σας. Με αυτό τον τρόπο το σαπούνι ενώνεται με το νερό και λειτουργούν συνδυαστικά, ώστε το μακιγιάζ και η λιπαρότητα να διαλυθούν και το πρόσωπο να καθαρίσει σε βάθος. Όσο εξειδικευμένο και luxury και αν είναι το cleanser σας, ο χρόνος είναι ο βασικός κανόνας στον οποίο αξίζει να επενδύσετε.

60” self-care

Αφιερώνοντας 60” στη φροντίδα της επιδερμίδας, βοηθάτε και την ψυχική υγεία σας. Αυτό το ένα λεπτό self-care λειτουργεί σαν διαλογισμός, είναι μια στιγμή για τον εαυτό σας, μια στιγμή απόλυτης παύσης από τις σκέψεις και το στρες της καθημερινότητας.

Η σημασία του νερού

Το σαπούνι χωρίς νερό σχεδόν δεν λειτουργεί, καθώς για να αναπτύσσει τον μηχανισμό του και να παράξει αφρό χρειάζεται νερό. Γι’ αυτό και η expert προτείνει να εφαρμόζετε το καθαριστικό σας με βρεγμένα χέρια και βρεγμένα δάχτυλα. Η διαδικασία είναι πολύ απλή: Ρίχνετε το σαπούνι στα χέρια σας και μετά τα ενώνετε σχηματίζοντας ένα μπολ και γεμίζετε με νερό. Τρίβετε τα χέρια σας για να δημιουργήσετε αφρό και κάνετε μασάζ με κυκλικές κινήσεις για 60”. Αν χρειαστεί προσθέτετε και άλλο νερό για ακόμα περισσότερο αφρό και στη συνέχεια ξεπλένετε το πρόσωπο πολύ καλά με χλιαρό νερό και σκουπίζετε με μια καθαρή πετσέτα.

Πώς επιλέγετε το σωστό καθαριστικό προσώπου;

Η καλύτερη συμβουλή είναι να επιλέγετε ένα cleanser για ευαίσθητες επιδερμίδες, καθώς καθαρίζει χωρίς να επηρεάζει τον επιδερμικό φραγμό και τα λιπίδια του προσώπου.

Διαβάστε επίσης | Το αντιφλεγμονώδες φρούτο που πρέπει να καταναλώνετε με άδειο στομάχι για καλύτερο μεταβολισμό

MHT