το-αντιφλεγμονώδες-φρούτο-που-πρέπει-314998
©Unsplash

Η φύση φροντίζει ώστε να μας προσφέρει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για μια ισορροπημένη διατροφή. Ένα από αυτά είναι το ρόδι και τώρα ήρθε η στιγμή να ανακαλύψετε όλα όσα μας προσφέρει.

Σύμφωνα με τον γενικό ιατρό Mark Hyman, το ρόδι είναι ένα φρούτο που μπορείτε να καταναλώνετε καθημερινά, καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μια καλή πηγή ινών που βοηθούν στην ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. “Η πρόσληψη αντιοξειδωτικών μειώνει την φλεγμονή και καταπολεμά το οξειδωτικό στρες. Πρόσφατες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε 32 τυχαία δείγματα, έδειξαν πως το ρόδι διατηρεί τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και μειώνει την ινσουλίνη. Αυτό έχει αντίκτυπο στην πείνα που νιώθουμε καθημερινά, αλλά και στην κούραση ή το στρες. Μια μη ρυθμισμένη γλυκόζη, αυξάνει τα επίπεδα φλεγμονής, εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

Το αντιφλεγμονώδες φρούτο που πρέπει να καταναλώνετε με άδειο στομάχι για καλύτερο μεταβολισμό-1
©Unsplash

Η ισορροπία είναι το κλειδί για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή και όλα ξεκινούν από την διατροφή. Τα αντιοξειδωτικά και οι φυτινές ίνες που βρίσκουμε σε φρούτα όπως το ρόδι πρέπει να έχουν πάντα θέση στο πιάτο μας. Η πρωτεΐνη είναι εξίσου σημαντική ενώ είναι καλύτερο να αποφεύγετε τις επεξεργασμένες τροφές και αυτές που περιέχουν σάκχαρα. Μια ακόμα έρευνα γύρω από το ρόδι σύμφωνα με τον Dr. Hyman, επιβεβαιώνει πως αυτό το φρούτο βοηθά τα προβιοτικά βακτήρια που ενισχύουν την εντερική λειτουργία, γι’ αυτό και είναι απαραίτητο για έναν υγιή μεταβολισμό που καίει σωστά το λίπος και αξιοποιεί την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που προσλαμβάνετε μέσω της διατροφής σας.

Όλο και μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού έχει αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, οπότε μια ισορροπημένη διατροφή πρέπει να αποτελεί ουσιώδες μέρος για σωστή πρόληψη. Τα superfoods όπως το ρόδι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο. Μπορείτε να καταναλώσετε το ρόδι σκέτο σαν σνακ ενδιάμεσα στα γεύματα, να το προσθέσετε σε σαλάτες αλλά και στο γιαούρτι σας για ένα light dinner ή και να απολαύσετε τον χυμό του.

Διαβάστε επίσης | Αντίο ολόισια μαλλιά: Το natural look είναι η τάση του καλοκαιριού