οι-8-τάσεις-στα-μαλλιά-για-το-καλοκαίρι-319550

Προσαρμοσμένα στις θερμοκρασίες και την επιθυμία να περνάμε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο στο μπάνιο (ιδιαίτερα στις διακοπές), τα χτενίσματα της εποχής είναι ένας συνδυασμός φυσικότητας και πολύ δομημένων cuts. Μια επιστροφή που επαναλαμβάνεται κάθε καλοκαίρι είναι τα κοντά μήκη αλλά και τα wild hairstyles ​που εξακολουθούν να αυξάνονται για να προσαρμόζονται σε ένα μποέμ στυλ. Σε όλες τις περιπτώσεις: «Παρατηρούμε ότι τα μαλλιά αναπνέουν. Αφήνουμε τα μαλλιά πολύ φυσικά, το οποίο αναμφίβολα συμβαδίζει με την τάση της «healthification» που επικρατεί τώρα, εξηγεί ο Karim Belghiran, σύμβουλος κομμωτής του φυτικού brand Phyto, που συνηθίζει να κάνει φωτογραφίσεις μόδας.

Οι 7 τάσεις στα μαλλιά

Οι 8 τάσεις στα μαλλιά για το καλοκαίρι-1
©Fendi

Radical fringe

Τα fringes παραμένουν μια σημαντική τάση, χωρίς μέση λύση: είτε πολύ κοντά είτε πολύ μακριά. “ Τολμάμε να δοκιμάζουμε όλο και περισσότερο, με πολλές ατασθαλίες στα μήκη. Το αποτέλεσμα είναι graphic, με μια υποτιθέμενη punk πλευρά που ταιριάζει καλά με τις τωρινές τάσεις της μόδας», εξηγεί ο Karim Belghiran.

Φυσικές μπούκλες

Όλοι γνωρίζουμε την επίδραση του αέρα και του θαλασσινού νερού στα μαλλιά, έτσι δοκιμάζουμε και φέτος τα messy bangs, όπου είναι το απόλυτο χτένισμα για την παραλία. Αυτό το καλοκαίρι, αφήστε τις μπούκλες σας στο πιο φυσικό και wild χρώμα τους και χρησιμοποιήστε ένα texture spray ή όγκου για να τους δώσετε περισσότερη ευκρίνεια. Τολμήστε να δοκιμάσετε bangs, που δίνουν στις μπούκλες μια ροκ πλευρά των sixties, πολύ ρετρό.

Οι 8 τάσεις στα μαλλιά για το καλοκαίρι-2
©Mica Argañaraz

XXL μήκη

Αν και η ζέστη των ηλιόλουστων ημερών είναι η ιδανική ευκαιρία για κοντό look, τα XXL μήκη θα είναι πάντα δημοφιλή. Κυματιστά, σε σέρφερ style, στον Zimmerman, ή smooth όπως τον Givenchy, τα μαλλιά φτάνουν μέχρι και τους γοφούς. Στον Fendi, η φράντζα έπαιξε τον πιο μυστηριώδη ρόλο της μπλοκάροντας τα μάτια. Όμως τα ρεκόρ έσπασαν οι πολύ μακριές  πλεξούδες των μοντέλων στην Collina Strada.

Οι 8 τάσεις στα μαλλιά για το καλοκαίρι-3
©@Mara Lafotan

Το curve cut

Εμπνευσμένο άμεσα από το ντεγκραντέ της Jennifer Aniston στο Friends, το curve cut είναι ένα από τα πιο κολακευτικά cuts για το πρόσωπο, και ιδιαίτερα για τα πιο γωνιακά. Custom-made σκέλος προς σκέλος, το curve cut χαρακτηρίζεται από ντεγκραντέ άκρες, βουρτσισμένα προς τα μέσα με όγκο στις ρίζες. Το αποτέλεσμα ακολουθεί απαλά το περίγραμμα του προσώπου και αναγκαστικά απαλύνει τα χαρακτηριστικά.

Οι 8 τάσεις στα μαλλιά για το καλοκαίρι-4
©@Cindy Kimberly

Το wavy bob

Επειδή το στυλ του και το μικρό του μήκος -όχι πολύ μακρύ, εξακολουθεί να σας επιτρέπει να έχετε τα μαλλιά σας ψηλά, το συγκεκριμένο bob, έχει το αξιοσημείωτο πλεονέκτημα να αφήνει τον αυχένα καθαρό και να παραμένει πάντα μια από τις τάσεις του καλοκαιριού. Ωστόσο, ξεχνάμε το κλασικό bob.Φέτος επιλέγουμε, «Αυτό όπου μπορούμε να παίξουμε με τα μήκη, κάτω από τα αυτιά ή ασύμμετρο, με την επιλογή μιας graphic ή πιο effortless πλευράς», σύμφωνα με τον Karim Belghiran.

Οι 8 τάσεις στα μαλλιά για το καλοκαίρι-5
©Hailey Bieber/Instagram

Το pool exit εφέ

Τα βραδινά looks επικρατούν πιο πολύ από ποτέ αυτό το καλοκαίρι. Πέρα από το wet look,οι τάσεις επιβάλλουν φέτος ένα refreshing αποτέλεσμα.Αντλούμε έπνευση από τις πασαρέλες των προηγούμενων show: τα flowing μήκη γλιστρούν προς τα κάτω στον Diesel και στον Marni και στον Rick Owens είδαμε sleek looks από τις ρίζες. Στην επίδειξη μόδας του Ludovic de Saint-Sernin,επικράτησαν τα wet looks από τις ρίζες μέχρι τις άκρες ενώ στον Jil Sanders, τα μοντέλα με wet μήκη παρέλασαν μαζί με ομπρέλες.

Οι 8 τάσεις στα μαλλιά για το καλοκαίρι-6
©Givenchy

Το τολμηρό χρώμα

Από την πλευρά των χρωμάτων, η τάση εδώ είναι επίσης τολμηρή: φέτος τολμάμε τα πλατινέ χρώματα με bleached φρύδια. «Μπορούμε να δοκιμάσουμε το πολύ πλατινέ ξανθό, ή αντίθετα να αφήσουμε τις ρίζες για μια ροκ πλευρά. Είναι ένα χρώμα που μπορεί να είναι σούπερ cool και εκλεπτυσμένο αλλά απαιτεί συντήρηση, και ακόμη περισσότερο το καλοκαίρι. Για τους λιγότερο επιμελείς, η chocolate απόχρωση είναι πάντα μια καλή ιδέα. Φέρνουμε φως με ανταύγειες που έχουν πιο ανοιχτό τόνο», εξηγεί ο κομμωτής Karim Belghiran.

Οι 8 τάσεις στα μαλλιά για το καλοκαίρι-7
©@Elsa Hosk
MHT