τα-5-φθινοπωρινά-χρώματα-στα-μαλλιά-που-245831
©Acielle/Style du Monde

Το φθινόπωρο αποτελεί την πιο ιδανική περίοδο για να τολμήσουμε αλλαγές στα μαλλιά και να πειραματιστούμε με τις νέες τάσεις. Τα hair trends που κυριαρχούν αυτή τη σεζόν, μας δώσουν την απαραίτητη έμπνευση. Ακολουθήστε τον οδηγό της Vogue για το επόμενο look σας.

Summer hair

Ίσως η πιο απλή τάση για να δοκιμάσετε φέτος, είναι να αναδείξετε το φυσικά πιο ανοιχτό χρώμα που πήραν τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ο hairstylist και colorist Adam Reed εξηγεί: «Αυτή τη σεζόν θα επικρατήσουν τα ζεστά χρώματα – με αποχρώσεις που κυμαίνονται από caramel, μέχρι φυσικά highlights από τον ήλιο. Υπάρχει μια μικρή αντίδραση σε όλα τα παστέλ χρώματα που έχουμε δει». Τι πρέπει λοιπόν να ζητήσετε στο κομμωτήριο; «Το golden beige και το πιο ζεστό κόκκινο θα σας δώσει εκπληκτική πυκνότητα και ένα πλούσιο αποτέλεσμα».

Τα 5 φθινοπωρινά χρώματα στα μαλλιά που θα γίνουν τάση σύμφωνα με τους experts-1
©Acielle/Style Du Monde

Βαθύ καστανό

Αυτό το φθινόπωρο οι καστανές αποχρώσεις θα είναι αρκετά σκούρες. «Θα δούμε πλούσια μαλλιά, με αποχρώσεις σχεδόν μαύρες», λέει ο George Northwood. «Σκεφτείτε τη διαχρονική ομορφιά της Ali MacGraw στο Love Story ή την Zendaya για κάτι πιο σύγχρονο». Η Northwood λέει επίσης ότι τα σκούρα καστανά μαλλιά – εκτός από το ότι είναι «εκ φύσεως κομψά» – μπορούν να «ενισχύσουν τους φυσικούς τόνους του δέρματος».

Τα 5 φθινοπωρινά χρώματα στα μαλλιά που θα γίνουν τάση σύμφωνα με τους experts-2
©Acielle/Style Du Monde

Blonde με ένα twist

Ο Northwood προβλέπει ότι το διπλά επεξεργασμένο ξανθό θα αποκτήσει μια νέα πινελιά αυτή τη σεζόν με την απόχρωση strawberry . «Η Kelly Reilly στο Yellowstone αξίζει να αναφερθεί», εξηγεί, προτού μας προειδοποιήσει ότι αυτό το χρώμα χρειάζεται αρκετή συντήρηση. «Θα χρειαστούν τακτικά gloss για να διατηρηθεί η ζωντάνια του». Επιπλέον, ο hairstylist Andrew Fitzsimons πιστεύει ότι το φθινόπωρο θα είναι η στιγμή του strawberry blonde. «Είναι τόσο δυναμική απόχρωση και με υπέροχο χρώμα για το φθινόπωρο, γιατί οι ζεστοί τόνοι τους κολακεύουν σχεδόν όλους». Από την άλλη πλευρά, ο Wood προβλέπει επίσης ότι ορισμένες πελάτισσες θα αναζητήσουν τις«φωτεινές, ζωηρές, λαμπερές ξανθές αποχρώσεις που μπορούν να δώσουν άψογη φωτεινότητα στα μαλλιά», κάτι που είδαμε στα catwalks του Burberry για το φθινόπωρο/χειμώνα 2023. «Αυτό το είδος ξανθού έχει κάνει αίσθηση στο Upper East Side – σκεφτείτε την Carolyn Bessette-Kennedy τη δεκαετία του ’90. Απαιτεί ελάχιστες επισκέψεις στο κομμωτήριο αν εφαρμοστεί σωστά»

Τα 5 φθινοπωρινά χρώματα στα μαλλιά που θα γίνουν τάση σύμφωνα με τους experts-3
©Acielle/Style Du Monde

Carrot juice

Το ’80s και ’90s trend, όπως το είδαμε στην Annie Lennox, είναι η κόκκινη απόχρωση που θα δοκιμάσουμε φέτος το φθινόπωρο, σύμφωνα με τον Neil Moodie.«Το έντονο κόκκινο έχει την τάση να ξεθωριάζει», σημειώνει ο Moodie, «έτσι, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε το κόλπο της Annie Lennox από τη δεκαετία του ’80 σαν μια μικρή ανανέωση του χρώματός σας».

Τα 5 φθινοπωρινά χρώματα στα μαλλιά που θα γίνουν τάση σύμφωνα με τους experts-4
©Acielle/Style Du Monde

Lift lights

Αν δεν θέλετε να τολμήσετε ένα χρώμα σε όλα τα μαλλιά, η Luci Green, colourist στο Larry King, προτείνει να ανοίξετε μόνο τη γραμμή των μαλλιών σας. «Αποφεύγοντας το bleaching των υπολοίπων μαλλιών για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας σε καλή κατάσταση. Αυτή την τεχνική την ονομάζω lift lights. Θα δώσει αμέσως μια ανανέωση στην εμφάνισή σας».

Διαβάστε επίσης | Ταλαιπωρημένη επιδερμίδα; 5 προϊόντα για άμεσα αποτελέσματα

MHT