τα-6-πιο-συνηθισμένα-beauty-λάθη-που-μας-μεγα-185442
©George Angelis/Shot By Gio

Μια δύσκολη μέρα στη δουλειά ή και μια ημέρα με έλλειψη ύπνου, το έντονο στρες, η κακή διατροφή, όλα αποτυπώνονται στο πρόσωπό μας. Πάντα προσπαθούμε να καλύψουμε το πρόβλημα με μακιγιάζ και εκεί ακριβώς κάνουμε πολλά λάθη που στο τέλος μας μεγαλώνουν. Πρόκειται για συνηθισμένα beauty mistakes που μπορεί να επαναλαμβάνουμε σχεδόν καθημερινά, προσθέτοντας χρόνια στην εμφάνισή μας.

Ποια είναι αυτά τα λάθη στο μακιγιάζ και πώς θα τα αποφύγουμε;

Τα 6 πιο συνηθισμένα beauty λάθη που μας μεγαλώνουν-1
©George Angelis/Shot By Gio

Λάθος skincare προϊόντα

Η σωστή βάση για το μακιγιάζ ξεκινά πάντα από το skincare και τα προϊόντα που επιλέγουμε. Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, μια πολύ πλούσια κρέμα θα εντείνει το πρόβλημα και στη συνέχεια θα αλλοιώσει το foundation. Αντίστοιχα και η ξηρή επιδερμίδα έχει ανάγκη από κρέμες περιποίησης που θρέφουν και ενυδατώνουν, ώστε στη συνέχεια να διατηρηθεί αναλλοίωτο το μακιγιάζ.

Για τα πρησμένα μάτια

Η έλλειψη ύπνου αποτυπώνεται και στο πρόσωπό μας, δημιουργώντας πρησμένα μάτια και μαύρους κύκλους. Πολλές φορές κάνουμε το λάθος να προσπαθούμε να καλύψουμε το πρόβλημα με μακιγιάζ. Το eyeliner όμως κάνει τα κουρασμένα μάτια να δείχνουν ακόμα χειρότερα. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλύτερο να επιλέγετε ανάλαφρες δροσερές υφές, οπότε μπορείτε να απλώσετε στα μάτια σας μια σκιά σε υγρή μορφή και σε ανοιχτή απόχρωση που θα φωτίσει το βλέμμα, αντί να το βαρύνει.

Το primer

Το primer δημιουργεί την απαραίτητη ματ όψη στην επιδερμίδα μας, κάποιες φορές όμως αυτό το ματ αποτέλεσμα δείχνει σκληρό σε ένα κουρασμένο πρόσωπο. Οι φυσικές γυαλάδες του προσώπου πάντα δίνουν ένα πιο νεανικό εφέ, οπότε τις μέρες που η επιδερμίδα σας είναι κάπως θαμπή, έχετε ανάγκη από προϊόντα με ιριδίζουσα υφή που χαρίζουν λάμψη.

Βάφεστε σε λάθος φωτισμό

Πολλές φορές δεν δίνουμε σημασία σε αυτή τη λεπτομέρεια όταν κάνουμε το μακιγιάζ μας, είναι όμως και η πιο σημαντική. Κάτω από το λάθος φως ίσως νιώσετε πως έχετε εφαρμόσει λίγο ρουζ ή λίγο foundation.  Σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μικρότερη ποσότητα, αλλιώς το έντονο βαρύ μακιγιάζ, πάντα μας μεγαλώνει.

Τα 6 πιο συνηθισμένα beauty λάθη που μας μεγαλώνουν-2
©George Angelis/Shot By Gio

Σχηματίζετε λάθος τα φρύδια σας

Τα έντονα μεγάλα φρύδια επέστρεψαν στη μόδα πριν από μερικά χρόνια και όλες ήθελαν να τα αποκτήσουν. Ωστόσο το να βάφουμε πολύ έντονα τα φρύδια μας βγαίνοντας έξω από τη φυσικό τους σχήμα, στο τέλος σκληραίνει πολύ το πρόσωπο και μας μεγαλώνει.

Διαβάστε επίσης | Τα hot κουρέματα του φθινοπώρου που θα υιοθετήσουμε από τώρα

MHT