φρύδια-τα-6-beauty-tricks-για-lifting-εφέ-184842
©Jonathan Daniel Pryce

Τα φρύδια ίσως δεν λαμβάνουν την απαραίτητη προσοχή όσον αφορά την καθημερινή μας ρουτίνα ομορφιάς, είναι γεγονός όμως πως με το κατάλληλο σχήμα όχι απλά αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά μας, αλλά δείχνουν το πρόσωπο πιο νεανικό, δημιουργώντας lifting εφέ. Αρκεί να βρείτε το σχήμα φρυδιών που σας ταιριάζει και να τους δώσετε τον απαραίτητο όγκο και τη σωστή ένταση. Η Vogue ζήτησε τις συμβουλές των brow experts για τέλεια καλοσχηματισμένα φρύδια.

Σχεδιάστε το χάρτη των φρυδιών σας

Αρχικά θα πρέπει να βρείτε που πρέπει να ξεκινούν και που πρέπει να τελειώνουν τα φρύδια σας, με βάση το πρόσωπό σας. Αυτό θα γίνει με τη βοήθεια ενός μολυβιού. Κρατήστε ένα μολύβι κάθετα στη μύτη σας και έτσι θα βρείτε ακριβώς το σημείο στο οποίο πρέπει να ξεκινούν τα φρύδια σας. Στη συνέχεια τραβήξτε μια νοητή γραμμή από την άκρη της μύτης στο ύψος της μέσης του ματιού, σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σχεδιάσετε το τόξο σας, δηλαδή το ψηλότερο σημείο των φρυδιών. Τέλος κρατώντας το μολύβι διαγώνια από την άκρη της μύτης, θα βρείτε ακριβώς που πρέπει να βρίσκεται η άκρη των φρυδιών σας.

Φρύδια: Τα 6 beauty tricks για lifting εφέ-1
©Sandra Semburg

Γεμίστε το τόξο

Για να δημιουργήσετε το επιθυμητό lifting εφέ θα πρέπει να γεμίσετε το τόξο των φρυδιών, ώστε να έχει ένταση. Με ένα μολύβι φρυδιών γεμίστε όλο το μήκος των φρυδιών, δίνοντας έμφαση στο τόξο. Για πιο φυσικό αποτέλεσμα αφού τα περάσετε με το μολύβι, τα χτενίζετε με το ειδικό βουρτσάκι, ώστε να φύγει το περιττό χρώμα.

Η σωστή απόχρωση

Επιλέξτε για τα φρύδια σας μια απόχρωση πιο ανοιχτή σε σχέση με το χρώμα των μαλλιών σας, διαφορετικά το αποτέλεσμα μπορεί να είναι έντονο και σκληρό. Με ένα μολύβι φρυδιών με λεπτή μύτη, γεμίστε όλα αυτά τα μικρά κενά που αφαιρούν την ένταση από τα φρύδια σας και ιδιαίτερα τις πιο ανοιχτόχρωμες τριχούλες.

Χτενίστε τα προς τα πάνω

Ένα ακόμα beauty trick για λίφτινγκ εφέ, είναι να χτενίσετε τα φρύδια σας προς τα πάνω, με ένα brow gel ώστε να παραμείνουν σταθερά και να διατηρήσουν την ανοδική φορά τους. Εναλλακτικά ψεκάστε ένα καθαρό βουρτσάκι με μάσκαρα και χτενίστε τα φρύδια σας.

Πλαισιώστε τα φρύδια με concealer

Για να τονίσετε το σχήμα των φρυδιών σας εφαρμόστε ένα ματ concealer γύρω από τα φρύδια σας και απλώστε το καλά με ένα σφουγγαράκι ή ένα πινέλο για make-up. Με αυτό το τρικ όλη η ένταση δίνεται στα φρύδια.

Μια δόση από highlighter

Για να ανασηκώσετε ακόμα περισσότερο τα φρύδια σας, εφαρμόστε μια δόση από highlighter στο τόξο των φρυδιών. Θα δώσει μια διακριτική νεανική λάμψη.

Διαβάστε επίσης | Το κούρεμα που ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου

MHT