τα-glossy-μαλλιά-κυριάρχησαν-στην-εβδομάδα-242662
©Acielle StyleDuMonde

Από την πασαρέλα της Simone Rocha σε αυτή του Erdem, η εβδομάδα μόδας του Λονδίνου σφράγισε την επιστοφή της glossy υφής στα hairstyles. Λαμπερά, απολύτως προσεγμένα και γυαλιστερά μαλλιά έκαναν την εμφάνισή τους στα catwalks, και οι ειδικοί μας εξήγησαν πως σκοπός τους ήταν να επαναφέρουν τη δυναμική της λάμψης. «Αναζητήσαμε το εφέ που αφήνει το βερνίκι πάνω στα έπιπλα – αυτό το σατινέ φινίρισμα που είναι τόσο όμορφο. Δεν θέλαμε κάτι πολύ υπερβολικό, αλλά μια φυσική glossy υφή που μοιάζει με αυτή που έχει ένα αντικείμενο όταν ανανεώνεται», είπε ο Adam Reed, ο hairstylist που επιμελήθηκε τα μαλλιά για τον οίκο Erdem.

Το μυστικό πίσω από τα glossy μαλλιά

Μπορεί να φαίνεται άκρως εντυπωσιακό, αλλά η αλήθεια είναι πως μπορείτε να πετύχετε το συγκεκριμένο εφέ στο σπίτι, χωρίς να χρειάζεται να έχετε κάποια ιδιαίτερη ικανότητα. Ο Reed δημιούργησε αυτή την υφή αναμειγνύοντας λάδι για τα μαλλιά μαζί με gel. Έχοντας ισιώσει κάθε μέρος τους, άλειψε το πάνω μέρος και όλο το μήκος της χωρίστρας με το λάδι και έτσι εξασφάλισε την απαλή, ανάλαφρη και ελαστική υφή τους.

Τα glossy μαλλιά κυριάρχησαν στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου-1
©Acielle StyleDuMonde

Εντωμεταξύ, όσο στον Erdem παρατηρούσαμε την υπέροχη λάμψη, η hairstylist Cyndia Harvey στη Simone Rocha αποφάσισε να το πάει ένα βήμα πιο μακριά, συνθέτοντας ιδιαίτερα hairstyles-κοσμήματα στα μαλλιά των μοντέλων. Με μαύρο γυαλιστερό χρώμα έβαψε μέρος από τις τούφες τους και δημιούργησε πρωτότυπα χτενίσματα που έδωσαν άλλη διάσταση στο ματ μακιγιάζ τους.

Τα glossy μαλλιά κυριάρχησαν στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου-2
©Acielle StyleDuMonde

Σύμφωνα με τον Reed, η ανάγκη για όλη αυτή τη λάμψη είναι μάλλον μια αντίδραση στα υπερβολικά hairstyles, το οver-styling και το over-coloring, Μετά την καραντίνα, οι γυναίκες επιβεβαίωσαν την επιθυμία τους για επιστροφή στην απλότητα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το glam δεν έχει θέση στις τάσεις. Αυτό που άλλαξε είναι ο βαθμός της επιτήδευσης. Τα υγιή, λαμπερά και effortless μαλλιά έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο τώρα, και σίγουρα θα το εκμταλλευτούμε.

Διαβάστε επίσης | Midi Flick: To κούρεμα που θα αντικαταστήσει το καρέ αυτό το φθινόπωρο

MHT