τέλεια-καλοσχηματισμένα-φρύδια-ο-οδη-270283
©Cara Delevingne/Instagram

Τα φρύδια λειτουργούν σαν κορνίζα στο πρόσωπο, πλαισιώνουν τα χαρακτηριστικά μας και ανοίγουν το βλέμμα. Τα καλοσχηματισμένα φρύδια μπορούν ακόμα και να κάνουν ένα φυσικό lifting στο πρόσωπο, αφαιρώντας χρόνια από μια εμφάνιση. Παρόλο που βλέπουμε τα λεπτά φρύδια να επιστρέφουν δυναμικά από τα 90s, είναι γεγονός πως τα πλούσια γεμάτα φρύδια είναι αυτά που δημιουργούν ένα πιο φρέσκο και ξεκούραστο βλέμμα.

Την περίοδο της εφηβείας οι περισσότερες γυναίκες πειραματίζονται με τα φρύδια τους με λάθος τρόπους. Ευτυχώς όμως η βιομηχανία της ομορφιάς μας παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία μακιγιάζ, για να δημιουργήσουμε μόνες μας τα τέλεια φρύδια ανάλογα με το πρόσωπό μας, γεμίζοντας τυχόν κενά, δίνοντας έξτρα μήκος και όγκο. Υπάρχουν όμως και τεχνικές ημιμόνιμου μακιγιάζ που γίνονται με την βοήθεια ειδικού και εξασφαλίζουν σταθερό αποτέλεσμα με διάρκεια.

Ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών: Όλα τα tips

Η ειδικός Jasna Liverios της Skin & Beauty Clinic μας μίλησε για τις διαφορετικές τεχνικές ημιμόνιμου μακιγιάζ που μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες σας.

«Η PhiBrow είναι μια τεχνική μακιγιάζ κατά την οποία οι τρίχες ζωγραφίζονται με τρόπο ρεαλιστικό – σαν μικρές «γρατζουνιές» στα πρώτα στρώματα της επιδερμίδας- με μιας χρήσης εργαλείο και στη φυσική πορεία των τριχών του φρυδιού».

Ιδανική για λεπτό φρύδι ή και για γεμάτο που του λείπει η «ουρά» είναι η τεχνική PhiShading. Πρόκειται για έναν συνδυασμό Phi Brow με manual σκίαση. «Αφού έχει προηγηθεί microblading, γίνεται σκίαση με το χέρι. Με ένα εργαλείο και βελόνα τρυπάμε διασχίζοντας τη βασική γραμμή για να συμπληρώσουμε την περιοχή ανάμεσα στις τρίχες δίνοντας οπτική διάσταση στη φυσική πυκνότητα του φρυδιού».

Μια παλαιότερη τεχνική ημιμόνιμου μακιγιάζ -κατάλληλη για κάποιον που έχει ένα παλιό τατουάζ- είναι η Powder Brows που περιλαμβάνει σκίαση παντού και τονίζει το φυσικό περίγραμμα του φρυδιού. Εδώ οι τρίχες δεν ζωγραφίζονται αλλά ο ειδικός με μια βελόνα κάνει μικρές τελείες οι οποίες δημιουργούν ένα απαλό, σαν πούδρα, αποτέλεσμα. Το εφέ είναι σαν να έχει βάψει κάποιος τα φρύδια με μια σκιά.

Τα απαραίτητα προϊόντα για γεμάτα και καλοσχηματισμένα φρύδια:

Τέλεια καλοσχηματισμένα φρύδια: Ο οδηγός της Vogue-1
©Augustinus Bader

Σέρουμ The Eyebrow & Lash Enhancing Serum, Augustinus Bader

Με τις πρώτες εφαρμογές, αυτός ο ανάλαφρος θρεπτικός ορός ενισχύει τους θύλακες των τριχών ενώ υποστηρίζει τη φυσική τους ανάπτυξη.

Τέλεια καλοσχηματισμένα φρύδια: Ο οδηγός της Vogue-2
©Chanel

Παλέτα La Palette Sourcils Brow Wax and Brow Powder Duo, Chanel

Ένα allinone brow kit στην πολύτιμη μαύρη λάκα του γαλλικού οίκου. Περιέχει κερί φρυδιών με συμπυκνωμένες ορυκτές χρωστικές, πούδρα, μίνι τσιμπιδάκι, μίνι πινέλο και ένα πινελάκι με γωνίες για εύκολη εφαρμογή.

Τέλεια καλοσχηματισμένα φρύδια: Ο οδηγός της Vogue-3
©Benefit

Precisely, My Brow Pencil, Benefit Cosmetics

Αδιάβροχο, λεπτό μολύβι με ενσωματωμένο βουρτσάκι φρυδιών που σχηματίζει φυσικές μικρές γραμμές που μοιάζουν με φυσικές τρίχες και διαρκούν 12 ώρες χωρίς να αλλοιώνονται.

Τέλεια καλοσχηματισμένα φρύδια: Ο οδηγός της Vogue-4
©Dior

Diorshow Kabuki Brow Styler, Dior

Η αδιάβροχη φόρμουλά του συνδυάζει την άνεση μια κρεμώδους υφής με την ακρίβεια ενός κεριού, η τριγωνική μύτη του προσφέρει ακριβείς γραμμές, ενώ το πινέλο kabuki χαρίζει ομοιόμορφο χρώμα διάρκειας 12 ωρών.

Τέλεια καλοσχηματισμένα φρύδια: Ο οδηγός της Vogue-5
©MAC

Tweezers/Slant, MAC

Μεταλλικό τσιμπιδάκι με ανάγλυφες άκρες για να είναι σταθερό και κωνική άκρη που επιτρέπει την εύκολη διαμόρφωση και τον καθαρισμό των φρυδιών.

Διαβάστε επίσης | Τα 7 best of αντηλιακά προσώπου που μπήκαν στο νεσεσέρ της Vogue

MHT