τελικά-χρειάζεται-να-πλένουμε-το-πρόσ-266854
©unsplash

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ως παιδική συνήθεια να πλένουμε το πρόσωπό μας αμέσως μόλις ξυπνάμε με άφθονο νερό. Αν και αυτή η διαδικασία φαινομενικά είναι άκακη, δεν είναι λίγες οι φορές που οι ειδικοί επισημαίνουν πως πρέπει να προσέχουμε τον τρόπο με τον οποίο «χρησιμοποιούμε» το νερό για να καθαριστούμε, μιας και ανάλογα με την θερμοκρασία με την οποία έρχεται σε επαφή με το δέρμα μας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Πιο συγκεκριμένα, τόσο το ζεστό, όσο και το κρύο νερό δεν είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους το δέρματος. Το ζεστό νερό χάρη στις αγγειοδιασταλτικές ιδιότητές του μπορεί να διαστέλλει τους πόρους και ταυτόχρονα να απορροφά τα φυσικά έλαια που συνθέτουν τον φραγμό του δέρματος προκαλώντας ξηρότητα, ενώ το κρύο, κλείνοντας τους πόρους, μπορεί να σφραγίζει τα βακτήρια στο δέρμα, προκαλώντας ακμή. Και στις δύο περιπτώσεις συνεπώς, μπορεί να έχουμε τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτέλεσμα, για αυτό και είναι σημαντικό να γνωρίζετε ακριβώς τις ανάγκες της επιδερμίδας σας και να κινείστε με βάση αυτές.

Τελικά χρειάζεται να πλένουμε το πρόσωπό μας με νερό το πρωί;-1
©unsplash

Προσοχή στο στέγνωμα

Πολλές φορές μπορεί να «κατηγορούμε» το νερό για την όψη του δέρματός μας, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και πόσο σημαντικό είναι να προσέχουμε τον τρόπο που το στεγνώνουμε μετά το πλύσιμο. Η ξηροδερμία, οι φραγμένοι πόροι, η ακμή και άλλες δερματικές παθήσεις μπορεί συχνά να συνδέονται με το λανθασμένο στέγνωμα, μιας και οι πετσέτες μπάνιου που έχουμε για το σώμα δεν είναι σε καμία περίπτωση ιδανικές και για το πρόσωπο – οι χοντρές τρίχες τους μπορεί να τραυματίσουν ή να τραβήξουν την πολύ λεπτή επιδερμίδα του δέρματος και έτσι να μεταφέρουν μικρόβια ή να αφήσουν σημάδια.

Ο κατάλληλος τρόπος να στεγνώσετε το πρόσωπό σας αφού το έχετε πλύνει είναι είτε με πετσέτα με μικροΐνες που είναι ιδιαίτερα απαλή, είτε με κάποιο καλά καθαρισμένο βαμβακερό ύφασμα. Αντί να το τρίβετε βίαια, δοκιμάστε να το στεγνώσετε ταμποναριστά και ανάλαφρα, αφήνοντας έτσι και την υγρασία να εισχωρήσει σε βάθος.

Τελικά χρειάζεται να πλένουμε το πρόσωπό μας με νερό το πρωί;-2
©unsplash

Η συμβουλή της Kate Hudson

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει πολλές celebrities να μιλούν για τον τρόπο με τον οποίο καθαρίζουν το πρόσωπό τους, αποκαλύπτοντας τα δικά τους μυστικά και τρικ. Μια από αυτές είναι και η Kate Hudson, η οποία έχει μιλήσει πολλές φορές για το γεγονός πως αποφεύγει να καθαρίζει το πρωί το πρόσωπό της, όπως και να εφαρμόζει πολλά beauty products. Έχοντας πολύ ευαίσθητο δέρμα, η ηθοποίος τονίζει πως σε εκείνη λειτουργεί καλύτερα το less is more στο skincare, για αυτό και πλένει το πρόσωπό της μόνο το βράδυ, πριν ακολουθήσει τη ρουτίνα ομορφιάς της. Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που προτείνουν τη συγκεκριμένη τακτική για πιο λαμπερό και υγιές δέρμα.

Διαβάστε επίσης | Είναι το ανθρακούχο νερό το μυστικό για απαλά μαλλιά χωρίς φριζάρισμα;