5-τάσεις-που-θα-φοράμε-και-το-2022-123707
©Jonathan Daniel Pryce

Τα τελευταία χρόνια η μόδα ακολούθησε πολύ γρήγορους ρυθμούς με τα trends να ακολουθούν το ένα το άλλο και την γκαρνταρόμπα μας να μεταβάλλεται συνεχώς. Πλέον όμως ακόμα και οι ίδιοι οι οίκοι έχουν συνειδητοποιήσει πως ο μόνος τρόπος να προστατεύσουμε το περιβάλλον είναι η μείωση της υπερκατανάλωσης και η στροφή προς πιο διαχρονικά κομμάτια που θα μείνουν στην γκαρνταρόμπα μας και θα έχουμε την ευκαιρία να τα φοράμε με διαφορετικούς τρόπους. Γι’ αυτό και η Vogue έφτιαξε τον οδηγό με όλες αυτές τις τάσεις που θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε και το 2022. Δεν πρόκειται φυσικά για all-time classic κομμάτια όπως το λευκό πουκάμισο ή η μίντι φούστα, αλλά για trends που έχουμε αγαπήσει τα τελευταία χρόνια και έχουν τη δυναμική να γίνουν classic.

Οι smart αγορές που αξίζει να κάνετε τώρα και θα φοράτε και το 2022.

5 τάσεις που θα φοράμε και το 2022-1
©Jonathan Daniel Pryce

Το oversized πουκάμισο

Ένα πουκάμισο είναι πάντα κλασικό για την γκαρνταρόμπα, όχι μόνο λευκό αλλά σε κάθε χρώμα. Για ένα φρέσκο και effortless αποτέλεσμα, επιλέξτε ένα oversized πουκάμισο και όχι σε στενό. Οι φαρδιές γραμμές άλλωστε έχουν καταφέρει να επικρατήσουν τα τελευταία χρόνια και είναι πολύ κλασικές, σε αντίθεση με τα πουκάμισα με τους έντονους ώμους που έμειναν στο προσκήνιο για ένα μόλις χρόνο και εξαφανίστηκαν.

Τα crochet

Τα retro styles έχουν καταφέρει να επικρατήσουν τις τελευταίες σεζόν και ένα από αυτά είναι και το κροσέ που συναντάμε πλέον όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και σε χειμερινά πλεκτά. Ο οίκος Etro το προτείνει και στην resort collection του 2022, οπότε ξέρουμε ήδη πως θα είναι τάση.

5 τάσεις που θα φοράμε και το 2022-2
©Xenia Adonts/Instagram

Το πράσινο χρώμα

Το Bottega green όπως το αποκαλούν, επειδή το συναντάμε στα pouches του οίκου Bottega Veneta, είναι ένα φωτεινό και αρκετά έντονο πράσινο για να τραβά τα βλέμματα. Θα συνεχίσει να είναι τάση σε ρούχα και αξεσουάρ, μαζί με το light pink.

5 τάσεις που θα φοράμε και το 2022-3
©Dior

Οι διαφάνειες

Τα see-through φορέματα που αποκαλύπτουν διακριτικά τη σιλουέτα είναι πλέον τόσο κλασικά που τα βλέπουμε να επιστρέφουν κάθε χρόνο, όπως και στην Cruise 2022 συλλογή του οίκου Dior που παρακολουθήσαμε στην Αθήνα. Σε αντίθεση με τα baby doll φορέματα που αποδείχτηκαν ένα εφήμερο trend.

5 τάσεις που θα φοράμε και το 2022-4
©Sandra Semburg

Οι μίνι φούστες

Την άνοιξη του 2022 είδαμε τις μίνι φούστες στις συλλογές πολλών οίκων και θα συνεχίσουμε να τις βλέπουμε και την επόμενη χρονιά όπως απέδειξαν οι Resort 2022 συλλογές. Δεν θα φορέσουμε τις tennis skirts που είδαμε φέτος, αλλά ψηλόμεσες και σε ίσια γραμμή, για ένα 70s στυλ.

Διαβάστε επίσης | Τα 5 στυλ παπούτσια δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα

MHT