chanel-βackstage-λαμπερές-εικόνες-από-τα-παρασκήν-161058

Μπορεί να ζούμε περιορισμένα, αλλά κανείς δεν μας απαγορεύει να ονειρευόμαστε, να φανταζόμαστε και να πλάθουμε με το μυαλό μας όμορφες ιστορίες αγάπης και αφοσίωσης, ακριβώς σαν αυτές που δημιούργησε η Virginie Viard, η creative director του Chanel, παρουσιάζοντας τη SS21 συλλογή υψηλής ραπτικής του οίκου, στο Grand Palais.

Chanel Βackstage: Λαμπερές εικόνες από τα παρασκήνια του SS21 couture σόου-1
©Photogprahy by Anton Corbijn
1/6
Native Share

Αγριολούλουδα, ακτίνες φωτός και μια νύφη δίπλα σε ένα λευκό άλογο επιβεβαιώσαν πως φέτος έναυσμα αποτέλεσε ο γάμος, η ρομαντική αυτή γιορτή της αγάπης με τους πολλαπλούς συμβολισμούς. Όπως είναι φυσικό, η παρουσίαση της συλλογής έγινε υπό αυστηρά μέτρα, με λίγες και εκλεκτές καλεσμένες, όλες πρέσβειρες ή φίλες του οίκου. Η Vogue βρέθηκε στα παρασκήνια και κατέγραψε τόσο φωτογραφικά, όσο και στο χαρτί τη μοναδική εμπειρία του στησίματος ενός couture σόου, αλλά και τη λάμψη των εμβληματικών παρουσιών που «γέμισαν» τον χώρο.

Στον ρόλο του σκηνοθέτη για το βίντεο της κολεξιόν, ο Ολλανδός φωτογράφος και graphic designer, Anton Corbijn, απαθανάτισε στον φακό τον χώρο, το κυκλικό σκηνικό με τις “social distanced” καρέκλες και τη γεμάτη πέταλα πασαρέλα. Στη θέση των θεατών, είδαμε τις Marion Cotillard, Penélope Cruz, Caroline de Maigret, Lily-Rose Dep, Vanessa Paradis, Charlotte Casiraghi, Joana Preiss, Izïa Higelin και Alma Jodorowsky, όσο στο background έπαιζε ένα ενδιαφέρον remix του κομματιού Be My Baby των The Ronettes.

Chanel Βackstage: Λαμπερές εικόνες από τα παρασκήνια του SS21 couture σόου-2
©Acielle | StyleDuMonde
2/6
Native Share
Chanel Βackstage: Λαμπερές εικόνες από τα παρασκήνια του SS21 couture σόου-3
©Acielle | StyleDuMonde
3/6
Native Share

Στις σημειώσεις της η Virginie γράφει πως η κολεξιόν στο μυαλό της είχε την εικόνα μια μικρής μάζωξης, μιας οικογενειακής συγκεντρώσης, και όπως σε όλες τις οικογενειακές συγκεντρώσεις, η παρουσία όσων λείπουν πλανάται στην ατμόσφαιρα. «Η αίσθηση του χώρου μου θυμίζει τους γάμους στη νότια Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία. Το μεσογειακό ταπεραμέντο. Όλα γυρνούν γύρω από την οικογένεια. Εγώ μεγάλωσα σε τέτοια οικογένεια, και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Ξέρω πως και η Virginie το εκτιμά αυτό, όπως το εκτιμούσε και ο Karl», είπε η Cruz.

Chanel Βackstage: Λαμπερές εικόνες από τα παρασκήνια του SS21 couture σόου-4
©Photogprahy by Anton Corbijn
4/6
Native Share

Λίγο μετά, η ηθοποιός ανακαλεί στο μυαλό της ένα δείπνο στις Κάννες όπου κάποτε συνόδευσε τον Lagerfeld. Ο σχεδιαστής της είπε στα γαλλικά πως ήθελε να πρωταγωνιστήσει στη νέα Cruise καμπάνια του οίκου. «Ποτέ δεν μιλούσαμε γαλλικά, αλλά κατάλαβα τι είπε. Προσποιήθηκα πως δεν είχα καταλάβει. Ήταν το όνειρό μου να δουλέψω μαζί του, και τώρα με τη Virginie. Συντηρεί τόσο όμορφα το όραμα του οίκου και του Karl, ούσα ταυτόχρονα σύγχρονη και cool. Με τη Virginie, παίρνεις ό,τι βλέπεις».

Chanel Βackstage: Λαμπερές εικόνες από τα παρασκήνια του SS21 couture σόου-5
©Acielle | StyleDuMonde
5/6
Native Share

Με τη σειρά της, η Marion Cotillard μοιράστηκε τη δική της ανάμνηση από τον Lagerfeld. «Πριν χρόνια, πρέπει να είναι 22 ή 23, δεν θυμάμαι, ο Karl φωτογράφιζε πολλές ηθοποιούς στο στούντιό του στη Rue de Lille. Η Anna Karina και η Anouk ήταν εκεί. Θυμάμαι πώς με κοίταξε, ένιωθα τόσο δυνατή που με είχε επιλέξει».

Chanel Βackstage: Λαμπερές εικόνες από τα παρασκήνια του SS21 couture σόου-6
©Photogprahy by Anton Corbijn
6/6
Native Share

«Όταν κάποιος σε κοιτάζει έτσι από τόσο νωρίς στην καριέρα σου, το συναίσθημα μένει μαζί σου για πάντα. Είναι κάτι περισσότερο από λέξεις. Με εντυπωσίασε το στήσιμο και η ευγένειά του. Λίγα χρόνια αργότερα, όταν ξεκίνησα να συνεργάζομαι με τον οίκο, πέρασα χρόνο μαζί του στη Νέα Υόρκη και παρατήρησα την ίδια ευγένεια, αυτή που δε βρίσκεις κάθε μέρα και δεν περιμένεις να βρεις στη μόδα. Όταν σε κοίταζε στα μάτια, ήταν εντελώς παρών. Τώρα, όταν βλέπω τα πορτρέτα του στο Maison Chanel λυπάμαι που δεν τον γνώρισα καλύτερα. Σήμερα, βιώνω την εμπειρία με τη Virginie και είναι πραγματικά υπέροχο – είναι η ψυχή του οίκου και ο Karl ζει μέσα της».

Originally published on vogue.co.uk

Διαβάστε επίσης | Alexander McQueen: To work from home μέσα από τα μάτια ενός couturier