fileps-scrapbook-μugler-see-me-now-buy-me-now-wear-me-now-180869

O Casey Cadwallader οραματίζεται το μέλλον της μόδας μέσα από ρούχα που ενδυναμώνουν την προσωπικότητα της κάθε γυναίκας. Οι πρωταγωνίστριες της καλοκαιρινής του επίδειξης για τον Mugler – Hunter Schafer, Patia Borja, Dominique Jackson, Kembra Pfahler, Bella Hadid, Irina Shayκ και Angeer Amol – ενισχύουν τις ελπίδες για ένα αύριο συνυφασμένο με την ατομική ελευθερία. 

FM: Ποιο ήταν το σημείο εκκίνησης της καλοκαιρινής συλλογής Mugler; 

CC: Αυτό που ήθελα πρωτίστως να πετύχω ήταν η καλύτερη προβολή του σώματος! Επικεντρώθηκα στην εξεύρεση τρόπων για να προσδιοριστούν εκ νέου έννοιες όπως αυτή της ομορφιάς και της γυναικείας ενδυνάμωσης, ενώ το σημείο εκκίνησης παρέμεινε το ανθρώπινο σώμα, η ανατομία, οι καμπύλες και ο θαυμασμός του. Προσπάθησα να ενισχύσω τη θηλυκότητα με τη μέθοδο του draping και  σε κάποια σημεία η συλλογή φαίνεται ίσως πιο μαλακή και μάλλον πιο χυτή. Η αρρενωπή πλευρά της γυναίκας μεταφράζεται μέσα από την τεχνογνωσία και την εξειδίκευση γύρω από την ορθή εφαρμογή και τις κλασικές έννοιες της ραφής, όπως συνέβη για παράδειγμα με τη ψευδαίσθηση ενός εντυπωσιακού ντεκολτέ που επιτεύχθηκε μέσα από το συνδυασμό μαθηματικών υπολογισμών και τεχνικών τρικ. Η βραδινή σειρά αποτελείται από φορέματα που αναπροσαρμόζονται και βασίζονται στη φιλοσοφία του shapewear – είδος που απαιτεί πολλούς πειραματισμούς και χρήζει ειδικών γνώσεων γύρω από την τεχνολογία, τη σύνθεση του υφάσματος κ.λπ.

Filep’s Scrapbook: Μugler – See Me Now, Buy Me Now, Wear Me Now!-1
©SS21 © Courtesy of Mugler
1/9
Native Share

FM: Η συλλογή άνοιξη-καλοκαίρι 2021 ήταν διαθέσιμη προς πώληση σε πραγματικό χρόνο, αμέσως μετά την επίδειξη. Αναρωτιέμαι για την αποτελεσματικότητα αυτης της μεθόδευσης σε σχέση με τον κλασικό τρόπο διοχέτευσης συλλογών στην αγορά;

CC: Απο πέρυσι ο οίκος μας υιοθέτησε το επιχειρηματικό μοντέλο “see-now-buy-now-wear-now”. Με την εφαρμογή αυτής της νέας στρατηγικής στον τομέα της παραγωγής και της διοχέτευσης των προϊόντων Mugler, οι πελάτες μας δεν χρειάζεται να περιμένουν έξι μήνες για να προμηθευτούν οτιδήποτε φέρει την υπογραφή του οίκου. Ωστόσο, για να προχωρήσουμε με αυτή την απόφαση χρειάστηκε πρώτα να αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς, λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο τις επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και τις θεμελιώδεις αλλαγές που παρατηρήθηκαν γύρω από τον τομέα της ένδυσης – όπως π.χ η εκπληκτική αμεσότητα στον τρόπο που ανταποκρίνονται οι νεαροί καταναλωτές σήμερα! Αν κάτι τους εντυπωσιάσει, κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να το αποκτήσουν, με κάθε κόστος.

Filep’s Scrapbook: Μugler – See Me Now, Buy Me Now, Wear Me Now!-2
©SS21 © Courtesy of Mugler
2/9
Native Share

FM: Η πανδημία μας εξανάγκασε για επανεκκίνηση…

CC: Είναι γεγονός πως οι αλλαγές είναι ορατές, όχι μόνο στην εργασία αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Στο λίγο χρόνο που διαθέτω  για τον εαυτό μου προτίμησα να επικεντρωθώ στη δουλειά αντί να ταξιδέψω ή να κάνω διακοπές και να κοινωνικοποιηθώ. Για τους περισσότερους, το 2020 είχε συνδεθεί με έννοιες όπως αυτή της βραδύτητας και της ακινησίας. Ωστόσο, στον Mugler συνέβη ακριβώς το αντίθετο!  Στην πραγματικότητα η χρονιά που μας πέρασε ήταν γεμάτη με επιτυχίες τόσο σε πωλήσεις όσο και συνεργασίες, με προσωπικότητες όπως την Dua Lipa, Miley Cyrus, Ariana Grande και φυσικά την Beyoncé. Αυτό που καταφέραμε ήταν να επανατοποθετήσουμε τον Mugler “back on stage”, εννοώντας φυσικά  την επανασύνδεση του οίκου με τη μουσική βιομηχανία μέσα από τη στήριξη που παρείχαμε σε μουσικά βίντεο και συναυλίες.

Filep’s Scrapbook: Μugler – See Me Now, Buy Me Now, Wear Me Now!-3
©SS21 © Courtesy of Mugler
3/9
Native Share

Η  ανανέωση των δεσμών του Mugler με το κόσμο του θεάματος είναι ουσιαστική γιατί ενθαρρύνει τον οπτιμισμό, εκτοπίζοντας – έστω για λίγο – τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε λόγω της επιδημίας.  Ας μην ξεχνάμε πως πέρυσι ήταν η χρονιά που επανήλθαν στην επιφάνεια μείζονα θέματα που εκλιπαρούν για άμεση ενίσχυση, όπως ο σεβασμός στην ποικιλομορφία και η κατάρρευση του συστημικού ρατσισμού. Οι αξίες αυτές αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των ιδανικών που με ορίζουν και θέλω να πιστεύω πως η τελευταία μας επίδειξη συνέβαλε στο να εκφραστούν κάποια από αυτά χωρίς φόβο. Για να φέρουμε εις πέρας αυτή τη χρονιά και να προχωρήσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση,  θα πρέπει πρώτα να διδαχθούμε από όλα εκείνα που βιώνουμε.

Filep’s Scrapbook: Μugler – See Me Now, Buy Me Now, Wear Me Now!-4
©SS21 © Courtesy of Mugler
4/9
Native Share

FM: Πόσο σημαντική είναι για εσάς η τελετουργία του fashion show;

CC: Η ενέργεια μιας ζωντανής επίδειξης και τα παρασκήνια δεν συγκρίνονται με τίποτα στον κόσμο! Και μόνο που σκέφτομαι την αντίστροφη μέτρηση, τα φώτα να χαμηλώνουν και τη μουσική, νιώθω αξεπέραστα συναισθήματα. Όταν εργάζεσαι στη μόδα, η ένταση της δουλειάς, οι απαιτητικές προετοιμασίες και το θόλωμα του χρόνου μέχρι να ανέβει το πρώτο μοντέλο στη πασαρέλα,  σε παρασύρουν όπως ένα θαλάσσιο κύμα που αμέσως διασπάται πάνω σε βράχια. Όλα τελειώνουν σε μια στιγμή και κάθε σεζόν ξεκινά και πάλι από την αρχή. Η πανδημία άνοιξε το δρόμο για τις συλλογές να προωθούνται μέσα από μικρά φιλμ που διανέμονται διαδικτυακά και επιτέλους υπάρχει ευχέρεια χρόνου για να δεις τη δουλειά ξανά και ξανά και να τη διορθώσεις όσες φορές χρειάζεται διασφαλίζοντας το υψηλότερο αποτέλεσμα! Το χρονικό πλαίσιο μιας παρουσίασης καθορίζεται σύμφωνα με το πρόγραμμα του σχεδιαστή και όχι με το πρόγραμμα της Fashion Week, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Filep’s Scrapbook: Μugler – See Me Now, Buy Me Now, Wear Me Now!-5
©SS21 © Courtesy of Mugler
5/9
Native Share

FM: Πως μπορεί ένα φόρεμα να ξεπεράσει την εμπορική του διάσταση; Ποια είναι η αντίληψη που έχετε για το σώμα ως ο δημιουργικός διευθυντής του Mugler;

CC: Ανεξαρτήτως ηλικίας και σωματότυπου, αυτό που θέλω να προσφέρω στις γυναίκες, είναι την ευκαιρία να νιώθουν και να φαίνονται σέξι. Αυτό έγκειται στο γεγονός ότι οι επιλογές των υφασμάτων μιας συλλογής δεν μπορούν να είναι τυχαίες. Ένα ελαστικό φόρεμα σε μέγεθος 38 μπορεί άνετα να φορεθεί σε ένα σώμα μεγέθους 42 και αυτό λόγω του υφάσματος που επιτρέπει στο ρούχο να προσαρμοστεί ανάλογα. Δεν θέλω να απογοητεύω τις γυναίκες όταν ψωνίζουν από εμάς ούτε να νιώθουν πως η μόδα τις αγνοεί. Αντιθέτως θέλω να τους δίνω αυτοπεποίθηση. Ο λόγος που επικεντρώθηκα τόσο έντονα στο τεχνικό κομμάτι της κατασκευής ήταν για να πετύχω την τέλεια αρμονία μεταξύ σώματος και ρούχου. Η εμμονή μου με οτιδήποτε αγκαλιάζει το σώμα, με οδήγησε να φτιάξω φορέματα bodycon (ρούχα εφαρμοστά στο σώμα), που είναι δομημένα με τρόπο που εξυπηρετούν κάθε σωματότυπο. Ανέκαθεν έδινα σημασία στην εξεύρεση λύσεων για γυναίκες που είναι μικρόσωμες, εκείνες που έχουν ιδιαίτερο σωματότυπο ή είναι λίγο μεγαλύτερες σε ηλικία! Θέλω ο Mugler να έχει τη λύση σε κάθε ενδυματολογική ανάγκη!

Filep’s Scrapbook: Μugler – See Me Now, Buy Me Now, Wear Me Now!-6
©SS21 © Courtesy of Mugler
6/9
Native Share

FM: Ποια άλλα μηνύματα θέλετε να μεταδώσετε μέσω της προσφατης επίδειξης Mugler;

CC: Μια επίδειξη μόδας οφείλει να έχει περισσότερες από μία πτυχές. Είναι ο τρόπος για να δείξουμε τα ρούχα αλλά και για να μεταδώσουμε καίρια μηνύματα σχετικά με την ομορφιά και τη γυναικεία δύναμη. Το cast συγκροτήθηκε από ανθρώπους διαφόρων ηλικιών, εθνικοτήτων και σχημάτων που εκπροσωπούν την νέα τάξη πραγμάτων. Ο στόχος μου ήταν να βοηθήσω άλλους ανθρώπους του πλανήτη να αποδεχτούν την ταυτότητα τους και να νιώθουν περήφανοι. Άλλωστε η ομορφιά βρίσκεται στις διαφορές και όχι στις ομοιότητες.

Filep’s Scrapbook: Μugler – See Me Now, Buy Me Now, Wear Me Now!-7
©Casey Cadwallader © Franck Mura
7/9
Native Share
Filep’s Scrapbook: Μugler – See Me Now, Buy Me Now, Wear Me Now!-8
©SS21 © Courtesy of Mugler
8/9
Native Share
Filep’s Scrapbook: Μugler – See Me Now, Buy Me Now, Wear Me Now!-9
©SS21 © Courtesy of Mugler
9/9
Native Share

Διαβάστε επίσης | Filep’s Scrapbook: Erin O’Connor, ο κύκνος της Haute Couture

MHT