οι-70s-ζώνες-είναι-τάση-194010
©George Angelis/Shot by Gio

Ένα από τα catwalk trends της σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022, ήταν οι jewel belts που έρχονται από τα 70s. Την τάση επιβεβαιώσαν και οι street stylers που φόρεσαν τις μεγάλες ζώνες πάνω από printed top και πανωφόρια, δείχνοντας έτσι πως αυτό το αξεσουάρ αξίζει την προσοχή μας. Οι ζώνες πλέον δεν έχουν απλά χρηστικό ρόλο, αλλά μπορούν να αναβαθμίσουν πραγματικά μια εμφάνιση. Φυσικά η βασική τους ιδιότητα είναι να σμιλεύουν τη σιλουέτα ή να δίνουν πιο θηλυκή γραμμή σε ένα oversized σακάκι. Αυτή τη σεζόν οι ζώνες έχουν μια έξτρα λεπτομέρεια που τις κάνει να ξεχωρίζουν. Έχουν μεγάλες αγκράφες, ενώ μπορούν να είναι και διακοσμημένες με λαμπερές πέτρες.

Οι 70s ζώνες είναι τάση-1
©George Angelis/Shot by Gio

Κάνοντας μια αναδρομή πίσω στα 70s, βλέπουμε πως οι δερμάτινες ζώνες με τις artisanal λεπτομέρειες, αποτελούσαν βασικό στοιχείο του hippie look και των εμφανίσεων στο Woodstock, πάνω από καφτάνια και φορέματα με prints ή παντελόνια-καμπάνα. Την πιο λαμπερή εκδοχή τους τη συναντάμε στα τέλη της δεκαετίας στο Studio 54, ορίζοντας το νέο disco look. Το φθινόπωρο του 2021 οι ζώνες μπορεί να έχουν αυτή τη 70s αισθητική, είναι όμως polished και προσαρμοσμένες στο στυλ του τώρα. Οι jewel belts είναι δερμάτινες ή σουέντ, με μεγάλες αγκράφες ή και κεντημένες πέτρες.

Οι 70s ζώνες είναι τάση-2
©George Angelis/Shot by Gio

Στο street style τις συναντάμε σε εμφανίσεις με 70s αναφορές, αλλά και σε πιο μίνιμαλ looks, κάνοντας στην ουσία τη διαφορά.

Οι σουέντ 70s ζώνες μας αρέσουν και πάνω από τζάκετ με έντονα prints, ένα στυλ που πρότεινε και ο οίκος Etro στα catwalks για τη σεζόν AW2021.

Η Vogue προτείνει τις ζώνες που αξίζουν μια θέση στην γκαρνταρόμπα σας.

Οι 70s ζώνες είναι τάση-3
©Etro

Ζώνη με μεταλλικές λεπτομέρειες, Etro.

Οι 70s ζώνες είναι τάση-4
©Bottega Veneta

Δερμάτινη ζώνη με αγκράφα, Bottega Veneta.

Οι 70s ζώνες είναι τάση-5
©H&M

Φαρδιά ζώνη, Η&Μ.

Οι 70s ζώνες είναι τάση-6
©Etro

Ζώνη με prints, Etro.

Διαβάστε επίσης | Saint Laurent SS22: Το νέο “sexy” μέσα από τα μάτια του Anthony Vaccarello