το-σώμα-σας-άλλαξε-έτσι-θα-ξαναχτίσετε-96703

Η αποχή από τη σωματική άσκηση τον τελευταίο χρόνο, οι κακιές διατροφικές συνήθειες που μπορεί να ακολουθήσαμε στην καραντίνα, αλλά και η τόσο απότομη αλλαγή στον τρόπο ζωής μας, είναι λογικό να έχουν προκαλέσει και κάποιες αλλαγές στο σώμα μας. Ένα από τα προβλήματα που προκύπτουν είναι πως τώρα που όλα έχουν επιστρέψει στους κανονικούς τους ρυθμούς, νιώθουμε πως τα περισσότερα από τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας δεν ταιριάζουν στο σώμα μας και γενικότερα δεν νιώθουμε άνετα φορώντας τα.

Η αντικατάσταση μιας ολόκληρης γκαρνταρόμπας απαιτεί αρκετά χρήματα και χρόνο. Τι μπορούμε να κάνουμε για να ξαναχτίσουμε το στυλ μας με τα βασικά; Ποια είναι τα σωστά βήματα και ποια τα κομμάτια που θα κρατήσουμε;

Η Vogue έφτιαξε τον οδηγό για post-pandemic style.

Δοκιμάστε τα πάντα

Πριν αποφασίσετε να αφήσετε στην άκρη ή να χαρίσετε τα ρούχα σας, δοκιμάστε τα όλα. Το πιο πιθανό είναι πως κάποια κομμάτια σας ταιριάζουν ακόμα. Δώστε επίσης στον εαυτό σας χρόνο, γιατί σταδιακά μπορεί να επιστρέψετε στις παλιές σας αναλογίες, αν το θέλετε φυσικά, οπότε πολλά από τα ρούχα θα σας ταιριάζουν ξανά.

Το σώμα σας άλλαξε; Έτσι θα ξαναχτίσετε την γκαρνταρόμπα σας-1
©Sandra Semburg
1/2
Native Share

Σχεδιάστε τα looks σας

Αρχικά θα πρέπει να σκεφτείτε το στυλ σας με βάση τον τρόπο ζωής σας. Αν εργάζεστε σε γραφείο με dress code, σίγουρα θα πρέπει να ξεκινήσετε από την office γκαρνταρόμπα σας. Θα χρειαστείτε επίσης ένα καινούριο τζιν που να ταιριάζει τέλεια στο σώμα σας, T-shirts και κάποια πιο relaxed κομμάτια για τις χαλαρές εμφανίσεις σας.

Επενδύστε σε κομμάτια-κλειδιά

Το χτίσιμο μιας νέας γκαρνταρόμπας πρέπει να είναι έξυπνο και να περιλαμβάνει και κομμάτια-κλειδιά που θα μπορείτε να φοράτε ακόμα και αν επιστρέψετε στις παλιές σας αναλογίες ή αν πάρετε βάρος. Για παράδειγμα ένα wrap φόρεμα, μια μίντι φούστα σε loose γραμμή, ένα oversized πουκάμισο, ένα σακάκι σε αντρική γραμμή, κομμάτια δηλαδή που θα συνεχίσουν να ταιριάζουν στο σώμα σας. Προτιμήστε αέρινα υφάσματα και όχι στενές γραμμές, όπως το λινό, η ποπλίνα, το μετάξι.

Το σώμα σας άλλαξε; Έτσι θα ξαναχτίσετε την γκαρνταρόμπα σας-2
©Sandra Semburg
2/2
Native Share

Ο χρόνος που προηγήθηκε δοκίμασε σε μεγάλο βαθμό την ψυχική μας υγεία, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να κατηγορείτε τον εαυτό σας και να επηρεάζετε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία σας. Επιβραβεύστε το σώμα σας που τα κατάφερε σε τόσο αντίξοες συνθήκες. Αντί να καταπιέζεστε με ρούχα που δεν σας ταιριάζουν πια, προσαρμόστε το στυλ σας με βάση τα νέα δεδομένα της ζωής σας.

Διαβάστε επίσης | Οι πιο καλοντυμένες γυναίκες έχουν αυτά τα 5 φορέματα