φεστιβάλ-αθηνών-επιδαύρου-2021-όσα-θα-δού-178114
©Athens Epidaurus Festival/ Instagram

Περισσότεροι από 1000 Έλληνες καλλιτέχνες συμμετέχουν στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, που έδωσε προτεραιότητα στους Έλληνες δημιουργούς, με τις εγχώριες παραγωγές να ξεπερνούν τις 50 από τις περίπου 80 συνολικά.

“Είναι η δεύτερη χρονιά που λειτουργούμε υπό έκτακτες συνθήκες. Είναι η δεύτερη χρονιά που καταστρώνουμε πολλαπλά σχέδια διάσωσης των εκδηλώσεών μας. Και, φυσικά, η δεύτερη χρονιά που είμαστε αναγκασμένοι να αναγγείλουμε τα σχέδιά μας διαδικτυακά” δήλωσε στην διαδικτυακή συνέντευξη τύπου η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, Κατερίνα Ευαγγελάτου. “Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι το Φεστιβάλ είναι το θερινό σπίτι χιλιάδων καλλιτεχνών και τεχνικών συντελεστών από το ελεύθερο Θέατρο, τον Χορό, τα Εικαστικά και τη Μουσική, που εργάζονται εδώ και μήνες για να παρουσιάσουν τα έργα τους στο κοινό, και βέβαια ότι το Φεστιβάλ είναι το σπίτι σχεδόν όλων των κρατικών καλλιτεχνικών οργανισμών. Γι’ αυτό, το πρόγραμμα φέτος δίνει έμφαση στην ελληνική δημιουργία. Ταυτόχρονα, περίπου χίλιοι ακόμα καλλιτέχνες και άλλοι συντελεστές από κορυφαίους θεσμούς της Ευρώπης και της Αμερικής έχουν προσκληθεί στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και εργάζονται πάνω σε νέες δημιουργίες και συμπαραγωγές, που ευελπιστούμε ότι οι συνθήκες θα μας επιτρέψουν να παρουσιάσουμε ζωντανά”, συμπλήρωσε.

Στη φετινή διοργάνωση συναντάμε και τη δική μας Αλεξάνδρα Κ*,  με την παράσταση “γάλα, αίμα” σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα, που θα ανέβει στο Μικρό Θέατρο Επιδαύρου στις 16 και 17 Ιουλίου 2021 στις 21.30. Οι φετινές παραγωγές του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, θα παρουσιαστούν στον χώρο της Πειραιώς 260 που πέρυσι παρέμεινε κλειστός, όπως και στους ανοιχτούς χώρους του Φεστιβάλ, το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες.

Μπείτε εδώ να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2021:

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021: Όσα θα δούμε το καλοκαίρι-1
©Athens Epidaurus Festival/ Instagram

Δείτε το πρόγραμμα:

MHT