Σπιτική Granola: Ένα νόστιμο και θρεπτικό πρωινό ή σνακ με βάση την βρώμη, που συνοδεύεται υπέροχα με γιαούρτι, γάλα ή ακόμα και φρέσκα φρούτα.
Συστατικά για την Granola
2 3/4 φλιτζάνια βρώμη 1 φλιτζάνι flakes καρύδας χωρίς ζάχαρη 1 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης 1/3 φλιτζάνι σπόροι κολοκύθας 1 κουταλιά της σούπας αλάτι 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1/3 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου 1/3 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 3/4 φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries
Παρασκευή
Προθερμάνετε το φούρνο στους 300 ° F. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τη βρώμη, την καρύδα, τα φιστίκια, τους σπόρους κολοκύθας και το αλάτι. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ζεστάνετε την καστανή ζάχαρη, το σιρόπι σφενδάμου και το ελαιόλαδο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε το μείγμα βρώμης και επικαλύψτε όλα τα ξηρά συστατικά όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα. Απλώστε σε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε για 15 έως 20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά την granola. Αφαιρέστε από το φούρνο και προσθέσετε τα cranberries. Αφήστε να κρυώσει πριν το σερβίρισμα.
Διαβάστε επίσης | French Pancakes: H συνταγή για τις πιο νόστιμες σπιτικές κρέπες