Unsplash
Unsplash
Unsplash

Ποιο είναι το πιο νόστιμο vegan γλυκό; Μια εύκολη συνταγή για κρεμώδες τιραμισού

Μια αυθεντική συνταγή με ρίζες από την Ιταλία, τώρα και στη vegan εκδοχή της.

Μια εύκολη και υγιεινή συνταγή για ένα γλυκό που είναι και νόστιμο και vegan. Δοκιμάστε αυτό το τιραμισού για σίγουρη γευστική επιτυχία.


©Unsplash

Η συνταγή για vegan τιραμισού (για 6 άτομα)

Προετοιμασία: 25 λεπτά.
Ψύξη: 1 ώρα.

Συστατικά:

-150 g κάσιους
-100 γραμμάρια ακατέργαστου βουτύρου κακάο
-1 λεμόνι
-180 ml γάλα καρύδας
-1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
-50 g ζάχαρη άχνη
-200 g αμυγδαλόψιχα
-100 g ζάχαρη κρυσταλλική
-1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη βανίλιας
-180 ml καφέ
-30 κουταλιές της σούπας Kahlúa
– Αλάτι
– Σκόνη κακάο για το γαρνίρισμά

Παρασκευή:

Από την προηγούμενη μέρα, αφήστε τα κάσιους να μουλιάσούν σε ένα μπολ με νερό. Την επόμενη μέρα, λιώστε το βούτυρο κακάο σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Στύψτε το λεμόνι. Σε ένα μπλέντερ προσθέστε τα κάσιους, το γάλα καρύδας, το λιωμένο βούτυρο κακάο, τον χυμό λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας, τη ζάχαρη άχνη και μια πρέζα αλάτι. Ανακατέψτε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Σε ένα μπολ, προσθέστε την αμυγδαλόψιχα, την καστανή ζάχαρη, τη βανίλια σε σκόνη και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Σε ένα άλλο μικρό μπολ, ρίχνουμε τον καφέ και το Kahlúa.

Σερβίρισμά:

Απλώστε το μισό ξηρό μείγμα στα ποτήρια που θα σερβιριστούν. Στη συνέχεια το μισό από το μείγμα του καφέ και τέλος, το μισό από το κρεμώδες μείγμα. Επαναλάβετε τη διαδικασία για όλα τα μπολάκια. Πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο στην κορυφή. Βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης | Αυτή είναι η vegan τάρτα σοκολάτας που πρέπει να δοκιμάσετε

Scroll to Top