το-φεστιβάλ-αθηνών-και-επιδαύρου-έχει-op-155191

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου δανείζεται τον αρχιτεκτονικό όρο Open Plan, για το όνομα της νέας πλατφόρμας καλλιτεχνικών δράσεων που μας παρουσιάζει. Για πρώτη φορά στην ιστορία του, επεκτείνει τη δραστηριότητα του κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής και της χειμερινής περιόδου και οργανώνει εργαστήρια, webinars και καλλιτεχνικά έργα για να παρακολουθήσουμε από το σπίτι.

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου έχει Open Plan για αυτό τον χειμώνα-1
©Marianna Kavallieratos @ Pinelopi Gerasimou | Press
1/5
Native Share

Και ενώ οι συνθήκες περιορίζουν σχεδόν ολοκληρωτικά κάθε είδους καλλιτεχνική δραστηριότητα, το Open Plan δίνει δημιουργικό χώρο σε κοινό και καλλιτέχνες και μας ενθαρρύνει να γνωρίσουμε καλύτερα σύγχρονα είδη τέχνης.

Δείτε παρακάτω τις δράσεις του Open Plan που υπόσχονται δημιουργικό χρόνο στο σπίτι:

Radio Plays

Τον ερχόμενο Δεκέμβριο, το Open Plan ετοιμάζεται να παρουσιάσει το πρόγραμμα των Radio Plays, μια νέα πρωτοβουλία, σε καλλιτεχνική σύλληψη της Κατερίνας Ευαγγελάτου, με κέντρο της το αστυνομικό διήγημα. Πέντε ξεχωριστοί δημιουργοί, ο Γιάννης Χουβαρδάς, o Δημήτρης Καταλειφός, ο Αργύρης Ξάφης, η Μαρία Μαγκανάρη και ο Γιώργος Κουτλής, αναλαμβάνουν τη σκηνοθεσία ραδιοφωνικών έργων, βασισμένων σε Ελληνικά αστυνομικά διηγήματα, τα οποία θα μεταδίδονται από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ με τις φωνές αγαπημένων μας ηθοποιών.

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου έχει Open Plan για αυτό τον χειμώνα-2
©Marianna Kavallieratos @ Pinelopi Gerasimou | Press
2/5
Native Share

Ancient Future Solo: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα χορού για εφήβους με τη Μαριάννα Καβαλλιεράτου

Πως αναπτύσσεται η προσωπική έκφραση μέσα από την κίνηση; Με αφετηρία την Ελένη του Ευριπίδη και την Αντιγόνη του Σοφοκλή, η χορογράφος Μαριάννα Καβαλλιεράτου σε συνεργασία με τον συνθέτη Γιώργο Μιζήθρα, συμμετέχουν στο Open Plan με ένα εργαστήριο εισαγωγής στη δημιουργική γλώσσα του σύγχρονου χορού και της κίνησης, αποκλειστικά για εφήβους. Οι τελικές δημιουργίες των εφήβων θα μαγνητοσκοπηθούν και θα παρουσιαστούν στο κοινό μέσα από την ιστοσελίδα και τα social media του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου έχει Open Plan για αυτό τον χειμώνα-3
©Ioanna Kourbella | PRESS
3/5
Native Share

«Morphés»: Εργαστήριο μόδας εμπνευσμένο από τη μορφή της Ιφιγένειας με την Ιωάννα Κουρμπέλα

Με πηγή έμπνευσης το αρχαίο δράμα, η γνωστή σχεδιάστρια μόδας Ιωάννα Κουρμπέλα δημιουργεί ένα ξεχωριστό εργαστήριο, χωρίς προαπαιτούμενη εμπειρία στη μόδα. Μέσα από αυτό, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα τα στάδια σχεδιασμού και δημιουργίας ενός ενδύματος: από την ιστορία του κοστουμιού και της μόδας, τη μελέτη των υφασμάτων και των χρωμάτων έως τη σύλληψη της ιδέας, το πατρόν και τη ραφή του ρούχου.

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου έχει Open Plan για αυτό τον χειμώνα-4
©Ioanna Kourbella | PRESS
4/5
Native Share

Αντηχήσεις / Echoes: Εργαστήριο ηλεκτρονικής μουσικής σύνθεσης με τον Άκη Σίνο και την Anke Eckardt

Από τα projects που είχαν ήδη ανακοινωθεί στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2020, το Chronotopia ετοιμάζεται εκ νέου ενόψει του επόμενου καλοκαιριού, δίνοντας στο κοινό μια ιδιαίτερη διαδικτυακή πρόγευση: ένα εργαστήριο που φιλοδοξεί να αναδείξει τις «αντηχήσεις» ανάμεσα σε παλαιότερες και σύγχρονες μουσικές, με στόχο τη δημιουργία από κάθε συμμετέχοντα, ενός πρωτότυπου έργου ηλεκτρονικής μουσικής. Οι έξι πρωτότυπες μουσικές δημιουργίες θα παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ 2021 στην Πειραιώς 260.

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου έχει Open Plan για αυτό τον χειμώνα-5
©Press
5/5
Native Share

*Info: Η ανακοίνωση των νέων μέτρων οδήγησε στην αναβολή δράσεων που είχαν ανακοινωθεί στο πλαίσιο του Open Plan, για τις οποίες αναμένονται νέες ημερομηνίες. Για περισσότερες πληροφορίες πάνω στις δράσεις του Open Plan και για την ανακοίνωση του προγράμματος των Radio Plays μπορείτε να επισκεφτείτε το site του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: greekfestival.gr

MHT