politicult-h-diana-μας-υπενθυμίζει-τι-σημαίνει-αληθ-156032

Η νοσταλγία εντείνεται αυτές τις ημέρες. Όσο περισσότερο κάθεσαι μέσα σε αυτήν την ησυχία, τόσο περισσότερο αναπολείς το παρελθόν- και το δικό σου και των χρόνων που πέρασαν. Το Crown πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική ζωή μας και είναι μετά τον covid 19, βασικό θέμα συζήτησης στο περπάτημα με φίλους ή στο διαδίκτυο. Όλοι κάνουν τη δική τους κριτική και η βασιλική οικογένεια δηλώνει απογοητευμένη με τις ανακρίβειες και την ωμότητα με την οποία τους παρουσιάζει.

Όλα αυτά τα χρόνια που οι δημόσιες σχέσεις της Καμίλα και του Καρόλου, τους έφτιαχναν περίτεχνα το προφίλ, έγιναν σκόνη μέσα σε δύο επεισόδια. Η δεύτερη εκδίκηση της πριγκίπισσας Diana, ήρθε από το ίδιο μέσo που χρησιμοποίησε η ίδια για να τα βγάλει όλα στη φόρα με την περιβόητη συνέντευξη της στο ΒΒC και στον Martin Bashir: την τηλεόραση.

Politicult: H Diana μας υπενθυμίζει τι σημαίνει «αληθινή αγάπη»-1
©Des Willie Netflix The Crown
1/1
Native Share

Και όσο και να αναλύουν αν την παρέσυρε ο δημοσιογράφος σε αυτό το “ατόπημα”, αν όντως έγιναν έτσι τα πράγματα, αν ο Κάρολος είχε σταματήσει να βλέπει την ερωμένη του τα πρώτα χρόνια του γάμου και άλλα πολλά, τίποτα δεν μπορεί να σβήσει από το μυαλό μας τα κυνικά του λόγια στην πρώτη κοινή τους συνέντευξη την ημέρα των αρραβώνων τους. “Είμαι ευχαριστημένος και χαρούμενος, ακόμα είμαι έκπληκτος με τη γενναία απόφαση της Νταϊάνα να δεχτεί, δηλώνει με χαρακτηριστικό αγγλικό χιούμορ ο Κάρολος. Και υποθέτω ερωτευμένοι; είναι η επόμενη ερώτηση των δημοσιογράφων.

Φυσικά! Aπαντά γρήγορα η Νταϊάνα, ενώ ο Κάρολος αμέσως μετά από την απάντησή της, συμπληρώνει Ό,τι κι αν σημαίνει αγάπη και ερωτευμένοι. Εκείνη τη στιγμή βλέπεις το 19χρονο κοριτσάκι, να σκύβει και να κοιτάζει αμήχανα προς το κάτω. Χρόνια αργότερα ομολογεί πως αυτή ήταν μια φριχτή στιγμή που την στιγμάτισε και την τραυμάτισε συναισθηματικά. Τι παράξενη απάντηση, σκέφτηκα τότε, θα πει χαρακτηριστικά. Μετά από όλα αυτά τα χρόνια καταλαβαίνεις πως ενστικτωδώς με αυτή την ξεκάθαρη δημόσια απόρριψη, ήθελε να προστατέψει και να μην στεναχωρέσει την αληθινή του αγάπη, την Καμίλα, που προφανώς ήταν κρεμασμένη στην τηλεόραση.

Με αφορμή so hot και πάλι, βασιλικό τρίο, καθόμαστε με φίλες και κάνουμε έναν απολογισμό για το ποιοι μας αγάπησαν ποιους τελικά αγαπήσαμε αληθινά.

Η απαγορευμένη αγάπη πάντα κορυφώνει και εξιδανικεύει τα συναισθήματα. Αλλά μόνο οι πράξεις τα αποδεικνύουν.

Τις περισσότερες φορές μπερδεύουμε τον ενθουσιασμό, με τον εγωισμό, τον ανταγωνισμό και την κτητικότητα. Ένας παντρεμένος που δεν χωρίζει τη γυναίκα του, αγαπάει αληθινά την ερωμένη που κυριολεκτικά σέρνει δίπλα του για χρόνια;

Η γυναίκα του, που κάθεται μαζί του και κάνει υπομονή ή τον βασανίζει με τα παιδιά και τις ενοχές, τον αγαπάει πραγματικά ή προτιμάει να τους εξουθενώσει για να μην τον κάνει δώρο στην άλλη. Η ερωμένη που βλέπει την ανημποριά του περιμένει ή φεύγει; Ένας πολύ μεγαλύτερος σε ηλικία άντρας αγαπάει πραγματικά μία νέα κοπέλα που την παρασύρει με την προσωρινή γοητεία του ή αναπολεί τα δικά του νιάτα;

Αντίθετα μία μεγάλη γυναίκα παρασύρει ένα νεαρό όταν δεν μπορεί να κάνει οικογένεια στερώντας του τα καλύτερά του χρόνια; Έχω περιπτώσεις, που αναλύω με φίλες, για όλα τα παραπάνω. Μία ερωμένη που λάτρευε τον παράνομο παντρεμένο σύντροφο της τον άφηνε συνέχεια ενώ εκείνος την κυνηγούσε και επέμενε. Μέχρι και χώρα είχε αλλάξει για να ξεκολλήσει από πάνω της. Σε μία περίπτωση που ξέρω εκείνος χώρισε και έμειναν μαζί ευτυχισμένοι για πάντα. Αληθινή αγάπη και μετά θάνατον. Σε μία άλλη περίπτωση που η ερωμένη δεν άντεξε και τον άφησε στο χρυσό κλουβί του εκείνος συνέχισε την ίδια πατέντα με μισό πόδι μέσα στο γάμο και άλλο μισό έξω, βρίσκοντας τελικά γυναίκες που απλά τον βόλευαν και τους βόλευε.

Έτσι μετά από χρόνια, κατέληξε δυστυχισμένος με την παντοδύναμη σύζυγό του να κρατάει το κλειδί για το χρυσό κλουβί τους. Είχα μία άλλη φίλη, που τα είχε με νεότερο σε μία ηλικία που όλα μπορούσαν να γίνουν. Μεγάλος έρωτας. Θα μπορούσε να τον είχε παντρευτεί με τα γνωστά τεχνάσματα π.χ. μια εγκυμοσύνη. Όμως επειδή τον αγαπούσε προτίμησε να τον αφήσει ελεύθερο να συνεχίσει τη ζωή του χωρίς περιπλοκές που είχαν αντίκτυπο και στην οικογένεια του. Για να ξεκόψει παντρεύτηκε άλλον με ήσυχη συνείδηση. Κι εκείνος με τη σειρά του παντρεύτηκε μία που ήθελαν οι γονείς του και που τελικά ήταν η αληθινή του αγάπη: τα χρήματα. Οι πράξεις πάντα αποδεικνύουν ποια είναι η αληθινή αγάπη.

Η Καμίλα, αν και παντρεύτηκε άλλον, αν αγαπούσε αληθινά τον Κάρολο λογικά δεν θα πήγαινε στην άλλη άκρη του κόσμου για να του διευκολύνει τη ζωή; Όμως συνέχιζε να κάνει αισθητή την παρουσία της και να του γίνεται όλο και πιο απαραίτητη ώστε να διεκδικεί τη θέση της δίπλα στον πρίγκιπα. Αληθινή αγάπη ή διεκδικητική αγάπη; Όταν αγαπάς αληθινά ζηλεύεις και στεναχωρείς τον άλλον; Τον θες δυστυχισμένο και του χεριού σου; Του κάνεις τη ζωή δύσκολη; Ή θες να είναι καλά, να προχωράει και να λάμπει, στην καλύτερη περίπτωση, στο πλάι σου;

Την αληθινή αγάπη δεν την ξεχνάς ποτέ. Μπορεί να την βλέπεις μετά από χρόνια και στον ύπνο σου. Δεν έχει σημασία αν ο έρωτας αντέχει στο χρόνο ή αν είναι ο ιδανικός. Δεν υπάρχει ιδανικό. Πολύς κόσμος είναι ανίκανος να αγαπήσει γιατί δεν έχει αγαπηθεί και αναζητάει απλά μία βολική συντροφιά. Κλισέ αλλά αληθινό. Ο Sting όταν τον άφησε η γυναίκα του, έγραψε το περίφημο “Every breath you take I will be watching you”. Μετά από καιρό το αναίρεσε με το “If you love someone, set them free”. Εκεί νομίζω, πως χτύπησε την ύψιστη χορδή της αληθινής αγάπης.

Όσο για τη Diana, που ήρθε δριμύτατη και πάλι στις ζωές μας με όλους τους ανάδρομους πλανήτες του 2020, σίγουρα εκεί ψηλά, μειδιά με το hype του “Whatever in love means”.

Διαβάστε επίσης | Politicult: Αναμνήσεις από την εκτυφλωτική πριγκίπισσα Νταϊάνα

MHT