αποχαιρετισμός-στον-sergio-rossi-138332
©shutterstock

Θηλυκά και κομψά, τα παπούτσια του είχαν πάντα την ποιοτική υπογραφή του χειροποίητου. Άξιος εκπρόσωπος του made in Italy, ο Sergio Rossi πέθανε στην Τσεζένα στην ηλικία των 84. Σύμφωνα με το WWD, ο δημιουργός ενδέχεται να είχε προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, καθώς τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν σε νοσοκομειακή μονάδα.

Ο Rossi γεννήθηκε το 1935 στο San Mauro Pascoli και μαθήτευσε δίπλα στον πατέρα του πριν ξεκινήσει τη δική του παραγωγή υποδημάτων το 1968. Στη διάρκεια της καριέρας του συνεργάστηκε με οίκους και δημιουργούς, μεταξύ των οποίων ο Azzedine Alaïa και ο Versace. To brand αγοράστηκε από τον όμιλο Kering (τότε Gucci Group) το 1999, ενώ το 2015, πέρασε στα χέρια του επενδυτικού οίκου Investindustrial.

Αποχαιρετισμός στον Sergio Rossi-1
©sergiorossi.com

Στο εργοστάσιο του San Mauro Pascoli, όπου ένα ζευγάρι Sergio Rossi χρειάζεται 14 ώρες δουλειάς, το αρχείο του οίκου στεγάζει σήμερα πάνω από 6 χιλιάδες μοντέλα παπουτσιών.

Αποχαιρετισμός στον Sergio Rossi-2
©sergiorossi.com

Στο μεταξύ, πιστός στην οικογενειακή παράδοση, ο γιος του Sergio Rossi, Gianvito Rossi, μεγάλωσε και εργάστηκε δίπλα στον πατέρα του μέχρι την ίδρυση του δικού του οίκου το 2007.

MHT