Το πρόγραμμα Vanguard ξεκίνησε από το Net-a-Porter το 2018, με σκοπό την ανεύρεση νέων ταλέντων και την ανάδειξη της δουλειάς τους διεθνώς. Φέτος, το Vanguard ενισχύει τον λόγο δημιουργίας του με το λανσάρισμα μίας σειράς 4 (περιορισμένης έκδοσης) Vogue T-shirts.
Οι σχεδιαστές του 2020 – Christopher John Rogers, Johannes Boehl Cronau, Sahar Asvandi και Marie-Christine Statz – μιλούν στη Vogue για τη βιωσιμότητα στη βιομηχανία της μόδας, τη διαφορετικότητα και την εκπροσώπησή της, αλλά και τους τρόπους επικοινωνίας τους με τον κόσμο αυτές τις πρωτόγνωρες στιγμές.

1. Christopher John Rogers
«Το σημαντικότερο είναι να επιτρέπεις στους ανθρώπους να διατηρούν τον έλεγχο της ιστορίας τους».
Ο Christopher John Rogers ξεκίνησε το ομώνυμο label το 2018. Ένα χρόνο αργότερα, νίκησε στο CFDA/Vogue Fashion Fund, μία πρωτοβουλία που αναγνωρίζει ανερχόμενα ταλέντα. Ο Rogers παρουσίασε την πρώτη του κολεξιόν στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης.
Γεννήθηκες στην Λουιζιάνα – πώς η ανατροφή σου ενέπνευσε τη δουλειά σου;
«Είτε πήγαινα στην εκκλησία, είτε σε κάποιον χορό του σχολείου, σημασία είχαν τα ρούχα. Τα παπούτσια έπρεπε να ταιριάζουν με τη τσάντα, η τσάντα με το καπέλο και το καπέλο με τα γάντια. Ακόμα και αν δεν έχεις όλα τα στοιχεία, πρέπει να κάνεις την καλύτερη δυνατή προσπάθεια».

Μίλησέ μας για τη σχεδιαστική σου μέθοδο…
«Είναι εξαιρετικά ενστικτώδης, επομένως αλλάζει διαρκώς. Αποθηκεύω φωτογραφίες στο Instagram – οτιδήποτε από αρχειακά έργα τέχνης, μέχρι τυχαίες φωτογραφίες φίλων με cool T-shirt – και καταλήγω με μία σειρά εικόνων που δεν έχουν τίποτα κοινό. Από εκεί ξεκινάω τον διάλογο. Η AW20 κολεξιόν μου – η οποία σχεδιάστηκε με την προοπτική να αναδεικνύει όλη τη δουλειά που έγινε στο χέρι – άντλησε έμπνευση από όλα τα πράγματα που έχω εμμονή από τότε που μετακόμισα στη Νέα Υόρκη το 2016».
Πώς ισορροπείς τη δημιουργικότητα με τις εμπορικές ανάγκες ενός label;