h-anna-wintour-αποκαλύπτει-όλα-αυτά-που-τη-γεμίζου-139196
©Vogue magazine

Όταν η ζωή αλλάζει, αρχίζεις να παρατηρείς τα πράγματα από διαφορετική οπτική. Είμαι σίγουρη, για παράδειγμα, πως θα έχετε αναλύσει κάθε γωνία του σπιτιού σας τις τελευταίες εβδομάδες. Ελπίζω να γνωρίζετε και πώς είναι η αίσθηση του έξω κόσμου φορώντας μάσκα. 

Κοινωνική απομόνωση, μάσκες, καραντίνα: η ζωή μοιάζει διαφορετική αυτές τις μέρες. Νομίζω πως οι απλές απολαύσεις που είχαμε δεδομένες – όπως μία παράσταση στο θέατρο, ένα φαγητό με φίλους, το γραφείο – τώρα φαίνονται πολυτέλεια. Είναι αλήθεια πως αυτή η περίοδος είναι γεμάτη άγχος και στεναχώρια, και ακόμη έχουμε δρόμο να διανύσουμε, αλλά ταυτόχρονα είναι και η στιγμή της ευγνωμοσύνης. Νιώθω τόσο ευγνώμων για τους ανθρώπους που μιλάω τις τελευταίες μέρες – φίλους που ξέρω χρόνια, αλλά δεν κράτησα επαφές όσο θα έπρεπε. Όσο επανασυνδεόμαστε μέσω email, τηλεφώνου και Zoom, σκέφτομαι ξανά και ξανά πόσο ανοιχτοί είναι όλοι. Η απομόνωση είναι η υπενθύμιση για το πόσο χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον.

Αλλά είμαι ευγνώμων και για μερικά άλλα πράγματα. Πάνω από όλα τη γενναιοδωρία. Είμαι πολύ συγκινημένη για τις φιλανθρωπικές πράξεις της κοινότητας της μόδας και φυσικά για τις δωρεές, μικρές και μεγάλες, που στηρίζουν την πρωτοβουλία μας με το CFDA, A Common Thread, για την ενίσχυση των Αμερικανών σχεδιαστών. Αν δεν έχετε παρακολουθήσει τις ιστορίες που στέλνουν οι σχεδιαστές στην Vogue, σας προτρέπω να το κάνετε. Ακούγοντας αυτά τα απίστευτα ταλέντα να μιλάνε ανεπιτήδευτα για το τι περνούν, δεν μπορείς να μη συγκινηθείς βαθιά. Μας υπενθυμίζει ότι η κοινότητά μας είναι μία κοινότητα ανθρώπων που χρειάζονται τη βοήθειά μας περισσότερο από ποτέ.

Για τι άλλο είμαι ευγνώμων; Για την εγγονή μου, που γιόρτασε τα τρίτα της γενέθλια μέσα από ένα ψηφιακό πάρτι. Το Zoom γέμισε ανθρώπους και ήταν πολύ όμορφο που ήταν τόσο χαρούμενη.

H Anna Wintour αποκαλύπτει όλα αυτά που τη γεμίζουν ευγνωμοσύνη-1
©Vogue magazine

Επίσης, δεν είμαι η πρώτη που το λέει, αλλά είμαι ευγνώμων για τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Cuomo. Ο κυβερνήτης εμφανίζεται κάθε μέρα μπροστά από τις κάμερες και μας ενημερώνει για την κρίση. Μας μιλάει ειλικρινά – χωρίς να χρυσώνει το χάπι – κάτι που δεν κάνει ο πρόεδρός μας. Πόσο ανακουφιστικό είναι αυτό και πόσο τυχεροί είμαστε που τον έχουμε.

Είμαι ευγνώμων και για την ομάδα μου στη Vogue, που δουλεύουν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, παράγουν ιστορίες για την ιστοσελίδα μας και ετοιμάζουν ένα νέο τεύχος που με κάνει τόσο περήφανη. Το να βρούμε τρόπους να συνεργαστούμε αυτές τις ημέρες είναι πραγματικά δύσκολο, αλλά οι συνεργάτες μου ανταποκρίνονται τέλεια, φροντίζοντας ταυτόχρονα τα μικρά παιδιά τους ή τους ανθρώπους τους που έχουν ανάγκη. Τους είμαι φοβερά ευγνώμων.

Και τέλος, είμαι ευγνώμων για τα λουλούδια και συγκεκριμένα για τους νάρκισσους του David Hockney. Ο 82χρονος καλλιτέχνης, του όποιου πάντα θαύμαζα τη δουλειά, ζωγραφίζει νέους πίνακες στο iPad του εν μέσω καραντίνας. Οι νάρκισσοί του είναι μία οπτική γεμάτη χρώμα, αισιοδοξία και ελπίδα – μία ευγενική υπενθύμιση ότι οι μέρες της απομόνωσης δεν θα κρατήσουν για πάντα και ότι νέες ιδέες θα γεννιούνται συνεχώς.

Read more at vogue.com

*Η Vogue Greece σημειώνει:

Σχετικά με το ζήτημα της μάσκας και της προστασίας έναντι του κοροναϊού ακολουθούμε τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα eody.gov.gr.