η-apple-τιμά-την-lgbtqia-κοινότητα-με-ένα-apple-watch-στα-χρ-144180
©Courtesy of Apple

Με στόχο την εξάλειψη των διακρίσεων, της σεξουαλικής παρενόχλησης και του bullying στα σχολεία και σε συνεργασία με την αμερικανική οργάνωση GLSEN, η Apple στηρίζει τα LGBTQIA+ άτομα με ένα Apple Watch σε Pride Edition.

Η πρωτοβουλία της Apple κρίνεται πιο σημαντική από ποτέ αυτές τις μέρες, με την ακύρωση των προγραμματισμένων εκδηλώσεων του μήνα του Pride να είναι γεγονός. Η GLSEN έδωσε πρόσφατα στην Τεξανή μαθήτρια Elle Smith τον τίτλο της “Student Advocate of the Year 2020”, για την αφοσίωσή της στην LGBT + κοινότητα μέσα από την ομάδα Genders and Sexualities Alliance.

«Δεν έχουν όλοι υποστηρικτική και δεκτική οικογένεια», εξήγησε η Elle. «Η μεταφορά των προγραμμάτων μας σε ψηφιακή μορφή θα εξασφαλίσει ότι όλοι έχουν πρόσβαση σε πληροφόρηση, όπως και πριν τον κορωνοϊό». Η Apple και η GLSEN στηρίζουν τις πρωτοβουλίες τους.

Η Apple τιμά την LGBTQIA+ κοινότητα με ένα Apple Watch στα χρώματα του Pride-1
©Courtesy of Apple

Το νέο Apple Watch Pride Edition έρχεται σε δύο μοντέλα: ένα με αθλητικό λουράκι στα χαρακτηριστικά χρώματα του Pride και ένα σε συνεργασία με τη Nike, με το μοτίβο μικρών τρυπών, επίσης στα χρώματα του Pride. Και οι δύο εκδοχές είναι διαθέσιμες στο apple.com.

Η Apple και η Nike ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ενισχύσουν την LGBTQIA+ κοινότητα μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου οργανισμών, όπως  GLSEN, PFLAG, The Trevor Project, Gender Spectrum, The National Center for Transgender Equality και ILGA World.

Διαβάστε επίσης | Για πρώτη φορά εντός πραγματικότητας