o-kim-jones-αναλαμβάνει-τη-γυναικεία-συλλογή-τ-150672
©Instagram @mrkimjones

Ναι, είναι γεγονός, το αγαπημένο παιδί της μόδας, ο Kim Jones, αναλαμβάνει καθήκοντα καλλιτεχνικού διευθυντή για την υψηλή ραπτική, το ready-to-wear και τις κολεξιόν γούνας τους οίκου Fendi. Ταυτόχρονα, θα συνεχίσει ως artistic director των ανδρικών συλλογών του Dior, αποκτώντας έτσι μία θέση σε δύο από τους μεγαλύτερους οίκους του κολοσσού πολυτελών ειδών LVMH.

View this post on Instagram

@fendi @silviaventurinifendi

A post shared by mrkimjones (@mrkimjones) on

Για τον Jones, ο οίκος Fendi είναι πρώτη επαφή με το womenswear. Ο νέος του ρόλος τον φέρνει σε στενή συνεργασία με την Silvia Venturini Fendi, η οποία είναι υπεύθυνη για τα αξεσουάρ και την ανδρική συλλογή, καθώς και με την τρίτη γενιά της οικογένειας Fendi, που ανέβαλε όλες τις κολεξιόν μετά τον θάνατο του Lagerfeld. Για την ιστορία, ο Lagerfeld διατέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής για το womenswear του ιταλικού οίκου πάνω από 50 χρόνια, ξεκινώντας το 1965, και αφήνοντας πίσω τους δεκάδες φήμες για το ποιος θα τον διαδεχθεί.

View this post on Instagram

Happy birthday @naomi to fun times again love always ❤️❤️❤️❤️

A post shared by mrkimjones (@mrkimjones) on

«Καλωσορίζω θερμά τον Kim, τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ βαθιά. Ανυπομονώ να απογειώσουμε τον κόσμο του Fendi μαζί», είπε η Venturini Fendi, ενώ ο Jones δήλωσε πως νιώθει «βαθιά τιμή» και «φοβερά προνομιούχος» που να μπορεί να δημιουργεί για δύο τόσο σημαντικούς πυλώνες της μόδας. Για τον Bernard Arnault, chief executive της LVMH, η επιλογή του Jones για τη θέση ήταν προφανής, δεδομένου πως ο Βρετανός σχεδιαστής έχει αποδείξει τη δύναμή του επανεφευρίσκοντας streetwear και sportswear στον Dior. «Ο Kim Jones είναι ένα σπουδαίο ταλέντο που από την πρώτη στιγμή έχει δείξει την ικανότητά του να αντιλαμβάνεται και να προσαρμόζεται στους κώδικες και την κληρονομιά της LVMH. Στον Fendi είμαι σίγουρος πως με το όραμα και το πάθος του θα κορυφώσει την επιτυχία του womenswear», σχολίασε ο Arnault.

Διαβάστε περισσότερα | Fendi Casa: H νέα τολμηρή συλλογή με την υπογραφή του ιταλικού οίκου έφτασε στην ABAΞ