politicult-αnd-just-like-that-πεθύμησα-την-samantha-spoiler-alert-203987
©And Just Like That/Instagram

Αnd just like that οι αγαπημένες “συμμαθήτριες”.. ήδη από τα δύο πρώτα επεισόδια μας έκαναν ξεκάθαρο πως σίγουρα μπορούμε να είμαστε ακόμα ωραίες και κομψές στα 55 μας, αλλά και πως η σεξουαλική ζωή των παιδιών μας είναι πιο ενδιαφέρουσα από τη δική μας.

Τα κορίτσια αυτά μου κράτησαν και σε μένα παρέα τότε. Ακόμα και στις δύσκολες εποχές της 11ης Σεπτεμβρίου, που ζούσα στο Λονδίνο και τα έβλεπα όλα μαύρα, έβλεπα σε repeat τα επεισόδεια των fab four του Sex and the City για να χαλαρώσω.

Στα 90ς το sex πρωταγωνιστούσε στη ζωή και το sexiness στο look μας. Στα 30 όλες ψάχναμε τον Μr Big. Μιλούσαμε ακατάπαυστα για sex. Ονερευόμασταν την ιδανική οικογένεια. Το ωραίο σπίτι. Την εξασφάλιση στη ζωή με ένα twist ενδιαφέρουσας δουλειάς. Στη μόδα μεσουρανούσαν τα πιο λαμπερά αστέρια.

Politicult: Αnd just like that – πεθύμησα την Samantha (Spoiler Alert)-1
©And just like that/Instagram

Το 2021 δεν προσκυνώ πια τα παλιά μου Manolos και έχω πλήρως θεραπευτεί από το καταναλωτικό σύνδρομο της Carrie. Τότε ταυτιζόμουν πλήρως με το ρόλο, λες και ζούσαμε βίους παράλληλους. Όμως μία ήταν η αρχηγός της παρέας που έδινε τα μαθήματα. H Samantha. Ενώ οι υπόλοιπες τρεις, δούλευαν οριακά σαν χόμπι, ενώ έψαχναν μανιωδώς για τον απόλυτο σύζυγο, η Samantha, sexy και αγέρωχη δεν είχε ανάγκη κανέναν και έλεγε και τις καλύτερες ατάκες. Τα ζούσε όλα, ως απόλυτο σύμβολο του sex και κυρίαρχος του εαυτού της.

Από θρυλικά one night stands μέχρι χημειοθεραπείες και εμμηνόπαυση. Εκείνη πήγαινε μπροστά και οι υπόλοιπες ακολουθούσαν.

And just like that, ντυμένες λες και πάνε σε μασκέ πάρτυ με θέμα “glam 90s” οι τρεις πενηντάρες φίλες μας ουσιαστικά δεν έχουν τίποτα νεότερο να μας προτείνουν από αυτά που ζούμε.

Politicult: Αnd just like that – πεθύμησα την Samantha (Spoiler Alert)-2
©And just like that/Instagram

Περάσαμε δύο επεισόδια όπου πενθούμε τον Mr Big που ζούσε στον ιδανικό κόσμο του μαγειρεύοντας, καπνίζοντας πούρα και πίνοντας κόκκινα κρασιά, χωρίς να έχει κανει τα απαραίτητα τσεκ απ που κάνουν συνήθως οι βαθύπλουτοι όταν έχουν περάσει ήδη ένα έμφραγμα. Εφυγε άδοξα κάτω από το ντους, στο συγκλονιστικό του dressing room, μετά από μισή ώρα στο ποδήλατο peloton. H σκηνή του θανάτου ήταν αυτό που λένε cringe.

Έτσι ένιωσα σε πολλά σημεία της σειράς,όπως και η γραφική συζήτηση στο podcast για τον αυνανισμό. Μέσα σε δύο επεισόδια που οι σεναριογράφοι προσπαθούν να στριμώξουν όλα τα politically correct θέματα της Αμερικής που τους έχουν κατέβει στο κεφάλι – με οριακά γραφικό τρόπο- δεν υπάρχει ούτε Sex ούτε City. Θα με ενδιέφερε περισσότερο η άποψη τους για το HRT ή για το πως να παραμένεις κομψή χωρίς να είσαι ντυμένη σα μοντέλο μετά τα 50 ή πως να βρεις τον σωστό colorist για να πετύχεις τις θεικές ανταύγειες της Carrie και το ψεύτικο λευκό της Miranda.

Η μοναδική τύχη των κοριτσιών είναι η σταθερή φιλία τους με τον Stanford και τον σύντροφο του. Και η δική μου, γιατί προς το παρόν μόνο εκείνοι μου θυμίζουν τα παλιά. Mε μεγάλη χαρά και ενδιαφέρον πάντως, θα παρακολουθούσα σε κάποιο άλλο season, τη ζωή της Samantha στο Λονδίνο…

Διαβάστε επίσης | 6 μαθήματα στυλ που πήραμε από την Sarah Jessica Parker 

MHT