4-απλά-βήματα-για-να-πετύχετε-το-cat-eye-της-audrey-hepburn-157232
©Getty Images

Ομορφιά: Αν αναρωτιέστε πώς θα πετύχετε την τέλεια γραμμή eyeliner που θα σας δώσει αυτό το πολυπόθητο γατίσιο βλέμμα, δεν χρειάζεται να πάτε πολύ μακριά. Αρκεί να ανατρέξετε στα beauty looks της εμβληματικής Audrey Hepburn και τον τρόπο που αναδείκνυε τα χαρακτηριστικά αμυγδαλωτά της μάτια. Η ηθοποιός έγινε συνώνυμο του δημοφιλούς cat-eye, με το signature αποτέλεσμα που δημιουργούσε αποκλειστικά για την ίδια ο Alberto de Rossi, ο make-up artist της που είχε δίπλα της για 25 χρόνια. Μάλιστα, όταν ο Rossi πέθανε, η Hepburn δήλωσε πως δεν θα ξαναδουλέψει. Ήταν τόσο δεμένοι, που φήμες αναφέρουν πως ο de Rossi ξεχώριζε τις βλεφαρίδες της μία μία με τσιμπιδάκι μετά την εφαρμογή της μάσκαρα, προκειμένου να πετύχουν το απόλυτο αποτέλεσμα.

Με αφορμή τον ερχομό των Χριστουγέννων και την ανάγκη μας να δημιουργήσουμε το τέλειο cat-eye look για τις ημέρες των γιορτών, η make-up artist Celia Burton περιγράφει στη Vogue όλα τα βήματα που ακολουθούσε η Audrey Hepburn κάθε φορά που εντυπωσίαζε με το μακιγιάζ της:

Βήμα 1ο: Υγρό eyeliner

Κοιτάξτε ευθεία στον καθρέφτη με το πιγούνι προς τα κάτω. Ανάλογα με το σχήμα του ματιού σας, σημαδέψτε με μία κουκκίδα το σημείο που θέλετε να τελειώνει η γραμμή eyeliner. Για το αποτέλεσμα της Hepburn, θέλουμε η γραμμή να είναι καθαρή, μεσαίου πάχους και να δημιουργεί εξωτερική γωνία 45 μοιρών, με κλίση προς τα πάνω.

4 απλά βήματα για να πετύχετε το cat eye της Audrey Hepburn-1
©Getty Images

Βήμα 2ο: Σχεδιάστε τη γραμμή

Ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία του ματιού, τραβήξτε με προσοχή τη γραμμή μέχρι το τέλος του ματιού, προσπαθώντας πάντα να μείνετε όσο το δυνατόν πιο κοντά στις βλεφαρίδες. Καλό θα ήταν, να διορθώσετε τυχόν ατέλειες με μια μπατονέτα και προϊόν ντεμακιγιάζ.

Βήμα 3ο: Ενώστε τη γραμμή με την κουκκίδα

Μόλις φτάσετε την εξωτερική γωνία του ματιού, ενώστε την κουκκίδα που έχετε ορίσει ως τέλος για το cat-eye με την γραμμή. Μπορείτε να την παχύνετε λίγο ή να την αφήσετε ως έχει – θυμηθείτε όμως να διατηρείτε γωνία 45 μοιρών.

4 απλά βήματα για να πετύχετε το cat eye της Audrey Hepburn-2
©Getty Images

Βήμα 4ο: Μάσκαρα

Ολοκληρώστε το αποτέλεσμα με μία μαύρη έντονη μάσκαρα που θα σας εγγυηθεί ακαταμάχητο βλέμμα – φυσικά, δεν χρειάζεται να ξεχωρίσετε τις βλεφαρίδες όπως συνήθιζε να κάνει ο Alberto de Rossi.

Originally published on vogue.co.uk

Διαβάστε επίσης | New Year’s Nails: To Instagram εμπνέει το μανικιούρ των γιορτών