5-εύκολοι-τρόποι-να-περιποιηθείτε-τα-πό-190561
©unsplash

Είναι απόλυτα φυσιολογικό μετά από ένα ολόκληρο καλοκαίρι και ομολογουμένως αρκετά ξυπόλυτα βήματα στην παραλία, τα πόδια μας να είναι ταλαιπωρημένα, ξηρά και αφυδατωμένα. Ο ήλιος και το θαλασσινό αλάτι είναι άλλωστε δύο από τις βασικότερες αιτίες αφυδάτωσης του δέρματός μας το καλοκαίρι, και μιας και τα πόδια μας είναι ιδιαιτέρως εκτεθιμένα αυτήν την περίοδο, είναι σημαντικό να τα περιποιηθούμε όσο καλύτερα γίνεται με την επιστροφή στην πόλη. Οι ειδικοί μοιράζονται μαζί μας τα μυστικά τους για να επαναφέρετε τα άκρα σας στην πρότερη υγιή τους κατάσταση, αποκτώντας ξανά βελούδινο άγγιγμα και λαμπερή όψη:

1. Ξεκινήστε από την υγεία των νυχιών

Τα νύχια μας είναι φταγμένα από κερατίνη, ένα είδος πρωτεΐνης. Αν λοιπόν μετά τις διακοπές τα νύχια σας έχουν την τάση να σπάνε ή είναι πολύ μαλακά και ξεφλουδίζουν, πρέπει να τα ενδυναμώσετε προσθέτοντας πρωτεΐνη στον οργανισμό σας. Στην αγορά θα βρείτε διάφορες βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής ειδικά για νύχια, αλλά εξίσου σημαντική δουλειά κάνει και μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε θρεπτικά συστικά και φυσικά πρωτεΐνη. Το μαγνήσιο είναι επίσης σημαντικό για την υγεία των νυχιών και μπορείτε να το βρείτε στα φυλλώδη λαχανικά, τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς. Για να διασφαλίσετε πως τα νύχια σας έχουν όσο οξυγόνο χρειάζεται, μη ξεχνάτε τροφές με σίδηρο (σπάνακι, μπρόκολο, κόκκινο κρέας)

2. Μη ξεχνάτε τη βάση

Γυρίζοντας από τις διακοπές, καλό θα ήταν να αφαιρέσετε μανικιούρ με τζελ ή ημιμόνιμο, καθώς τα νύχια σας θα έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά. Αφήστε για κάποιο διάστημα να πάρουν αέρα και όταν πρόκειται να τα ξαναβάψετε μην αμελήσετε τη βάση πριν το βερνίκι.

3. Κάντε απολέπιση

Για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα που ευθύνονται για τη θαμπάδα στην επιδερμίδα σας πρέπει να κάνετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα απολέπιση τόσο στα πόδια, όσο και τις φτέρνες σας. Ένα scrub με αλάτι είναι ιδανικό για τη συγκεκριμένη περιοχή και θα δείτε σύντομα διαφορά.

5 εύκολοι τρόποι να περιποιηθείτε τα πόδια σας μετά το καλοκαίρι-1
©unsplash

4. Επενδύστε σε μια καλή ενυδατική ποδιών

Αμέσως μετά την απολέπιση, το επόμενο βήμα είναι η ενυδάτωση. Για να επαναφέρετε στα πόδια σας τη βελούδινη υφή που επιθυμείτε πρέπει να μη ξεχνάτε να τα φροντίζετε καθημερινά με μια καλή ενυδατική ποδιών, πλούσια σε στοιχεία που παρέχουν ουσιαστική ενυδάτωση. Οι κρέμες με ουρία είναι πολύ καλές για αυτήν την περίπτωση.

5. Αλλάξτε παπούτσια

H αλήθεια είναι πως τα παπούτσια του καλοκαιριού είναι άνετα αλλά πολλές φορές καταστρέφουν τα πόδια. Τα λουράκια, οι εκτεθιμένες φτέρνες και η σκόνη που τα διαπερνά όντας ανοιχτά, ταλαιπωρούν την επιδερμίδα και συνεπώς την όψη των ποδιών μας. Επιστρέφοντας λοιπόν, προσπαθήσετε να ισορροπήσετε τα παπούτσια που φοράτε στις εξόδους σας, επιλέγοντας όσο μπορείτε μαλακά και ανατομικά υποδήματα (όπως τα Birkenstock)

Διαβάστε επίσης | 6 celebrity approved τάσεις για το φθινόπωρο

MHT