Υπάρχουν πολλές θεωρίες γύρω από την απώλεια λίπους, συνήθως όμως βασίζονται σε συμβουλές διατροφής που δύσκολα μπορούμε να ακολουθήσουμε στην καθημερινότητα. Αυτό επιχειρεί να αλλάξει ο διατροφολόγος Carlos Ríos, συγγραφέας του βιβλίου Pierde Grasa Con Comida Real και ένα από τους πιο επιδραστικούς διατροφoλόγους αυτή την στιγμή. Οι συμβουλές του απευθύνονται σε όσους θέλουν να χάσουν λίπος, ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς στερήσεις ή υπερβολές. “Η απώλεια βάρους, δεν σχετίζεται με την απώλεια λίπους. Μπορείς να χάσεις βάρος αποβάλλοντας υγρά, το οποίο οδηγεί σε αφυδάτωση ή απλά χάνοντας μυϊκή μάζα που δεν είναι υγιές. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το λίπος, το οποίο χρειάζεται χρόνο και στοχευμένα βήματα.
Η Vogue συγκέντρωσε τα βήματα για σίγουρη απώλεια λίπους μα μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία και το σώμα.
Οι επεξεργασμένες τροφές
Η ερώτηση που γίνεται πιο συχνά είναι αν μπορούμε να συνεχίσουμε να καταναλώνουμε επεξεργασμένες τροφές. Η απάντηση είναι ναι, αρκεί να επιλέγουμε τις σωστές επεξεργασμένες τροφές. Αυτό που πρέπει να προσέχουμε στις ετικέτες των προϊόντων είναι τα λιπαρά, τα σάκχαρα, τα τρανς λιπαρά, η φρουκτόζη, τα φυτικά έλαια. Αν για παράδειγμα μια σάλτσα ντομάτας περιέχει 1% ζάχαρη, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε στην μαγειρική. Αντίθετα ένα μπισκότο με 30% ζάχαρη δεν αποτελεί υγιεινή επιλογή. Γενικότερα αποφύγετε τροφές με γλυκαντικά, χρωστικές ή ενισχυτές γεύσης.