δυσκολεύεστε-με-τον-ύπνο-δοκιμάστε-τη-194351

Είτε η δυσκολία στον ύπνο είναι για εσάς σπάνιο αλλά υπαρκτό φαινόμενο, είτε ταλαιπωρείστε καθημερινά από αϋπνίες, υπάρχουν κάποιες τεχνικές που μπορούν να σας βοηθήσουν φυσικά, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τίποτα παραπάνω από το σώμα σας. Η μέθοδος 4-7-8 ανήκει στις πιο επιτυχημένες πρακτικές για να κοιμηθεί κανείς καλύτερα – και γρηγορότερα – αποτελώντας ουσιαστικά μια άσκηση αναπνοής, που προέρχεται από την αρχαία γιόγκικη παράδοση pranayama.

Ο ειδικός πίσω από αυτή την τεχνική, ο Dr. Andrew Weil, ιδρυτής και διευθύνων του Κέντρου Ολιστικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Arizona, την περιγράφει ως «φυσικό ηρεμιστικό». Ο τρόπος που λειτουργεί είναι ενεργοποιώντας το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ξεκούραση και την πέψη του οργανισμού, ενώ ταυτόχρονα «ησυχάζει» το συμπαθητικό νευρικό σύστημα που ευθύνεται για το στρες.

Δυσκολεύεστε με τον ύπνο; Δοκιμάστε τη μέθοδο 4-7-8-1
©unsplash
1/1
Native Share

Έτσι, η ρύθμιση της αναπνοής συμβάλλει στο να κοιμηθούμε ευκολότερα, αλλά και στη μείωση του άγχους, του θυμού και της λαιμαργίας. Η διαφορά ωστόσο θα φανεί αφού ακολουθήσουμε την τεχνική σε καθημερινή βάση για κάποια περίοδο, με συνέπεια και πειθαρχία. Να πώς γίνεται:

1. Εισπνεύστε από τη μύτη όσο μετράτε 4 δευτερόλεπτα

2. Κρατήστε την αναπνοή σας για 7 δευτερόλεπτα

3. Εκπνοή μετρώντας 8 δευτερόλεπτα και βγάζοντας έναν μικρό ήχο από το στόμα.

4. Επαναλάβετε 3 φορές την ημέρα, μέχρι 4 φορές.

Διαβάστε επίσης | 7 απλά τρικ για να τρώτε υγιεινά χωρίς να το καταλαβαίνετε

MHT