γλυκολικό-οξύ-ότι-πρέπει-να-ξέρετε-πρι-190731
©@anjawk

Διάσημο για την ικανότητά του να λειαίνει και να τονώνει το πρόσωπο, μειώνοντας την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, το γλυκολικό οξύ έχει κερδίσει επάξια μια θέση στη ρουτίνα ομορφιάς μας ως ένα δραστικό συστατικό που επιφέρει πραγματική αλλαγή στην επιδερμίδα. Παρόλα αυτά, πριν το εντάξει κανείς στην καθημερινότητά του, καλό θα ήταν να έχει πλήρη γνώση για τη δράση, τα οφέλη και τον τρόπο που χρησιμοποιείται. Παρακάτω, θα βρείτε όλα τα infos που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε να περιποιείστε – με ασφάλεια – το δέρμα σας με το συγκεκριμένο συστατικό.

Τι είναι το γλυκολικό οξύ;

Το γλυκολικό οξύ ανήκει στα ΑΗΑ, άλφα υδροξυ-οξέα, και κάνει χημική απολέπιση στην επιδερμίδα. Προέρχεται από φυσικές πηγές και κυρίως από τα ζαχαροκάλαμα.

View this post on Instagram

A post shared by Sasha Mei (@sasha.mei)

Γιατί να το δοκιμάσετε;

To γλυκολικό οξύ είναι ένα από τα καλύτερα απολεπιστικά που μπορείτε να βάλετε στην επιδερμίδα σας. Χάρη στο  χαμηλό μοριακό του βάρος έχει την ικανότητα να εισχωρεί πιο βαθιά από κάθε άλλο οξύ και συνεπώς να προσφέρει την πιο βαθιά απολέπιση που μπορείτε να πετύχετε. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, την ξηρή επιφάνεια της επιδερμίδας και τους ρύπους και ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου, «γεμίζοντας» την επιδερμίδα, μειώνοντας αποτελεσματικά τις λεπτές γραμμές και συσφίγγοντας τους διεσταλμένους πόρους. Παράλληλα, προτιμάται στις θεραπείες πανάδων και δυσχρωμιών, καθώς μπορεί να αποχρωματίσει και να αναδομήσει περιοχές του δέρματος με πρόβλημα.

Είναι κατάλληλο για κάθε τύπο δέρματος;

Το συγκεκριμένο οξύ είναι κατάλληλο για κανονικές, μεικτές και λιπαρές επιδερμίδες. Αν έχετε ευαίσθητη ή ξηρή επιδερμίδα υπάρχει περίπτωση να προκληθούν ερεθισμοί γι’ αυτό καλό είναι να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας πριν το εντάξετε στη ρουτίνα σας. Όπως άλλωστε και με κάθε προϊόν skincare, για αρχή μπορείτε να ξεκινήσετε με μια μικρότερη δόση και να χτίσετε σταδιακά την καθημερινή χρήση, αυξάνοντας την ποσότητα.

Mπορεί να βλάψει το δέρμα;

Παρόλο που πρόκειται για ένα ήπιο απολεπιστικό, η υπερβολική χρήση του μπορεί να οδηγήσει σε φθορά του επιδερμικού φραγμού, της «ασπίδας» του δέρματος ενάντια σε ρύπους, μολύνσεις και μικρόβια. Όπως όλα τα οξέα, έτσι και το γλυκολικό οξύ το χρησιμοποιούμε μόνο βραδινές ώρες, γιατί η χρήση σε συνδυασμό με τις ακτίνες του ήλιου μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στην επιδερμίδα. Η καθημερινή εφαρμογή αντηλιακού συνεπώς καθίσταται απαραίτητα, όταν χρησιμοποιείτε εντατικά οξέα.

Διαβάστε επίσης | Μαγειρική σόδα: Όλοι οι τρόποι να την εντάξετε στο skincare σας

MHT