@chamellow
@chamellow
@chamellow

Μαγειρική σόδα: Όλοι οι τρόποι να την εντάξετε στο skincare σας

Η μαγειρική σόδα που όλοι έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας μπορεί να κάνει θαύματα στα μαλλιά, την επιδερμίδα και τα δόντια μας.

Ίσως όχι από τα πρώτα προϊόντα που μας έρχονται στο μυαλό όταν μιλάμε για skincare, αλλά η μαγειρική σόδα έχει κερδίσει επάξια μια θέση στη ρουτίνα ομορφιάς μας, αφού είναι ιδανική για να θεραπεύσει εγκαύματα από τον ήλιο, τσιμπήματα από έντομα, σημάδια ακμής, και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με την υγεία της επιδερμίδας μας. Τα οφέλη της στο δέρμα έχουν να κάνουν με την ικανότητα των συστατικών της να επαναφέρουν το pH του, αλλά και tτις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της. Όπως καταλαβαίνετε, η σόδα έχει προστεθεί ήδη στα beauty essentials του μπάνιου μας, μαζί με άλλα φυσικά προϊόντα, όπως το λάδι καρύδας και τζελ αλόε βέρα.

Πώς τη χρησιμοποιούμε;

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να «εκμεταλλευτεί» τις ευεργετικές ιδιότητες της μαγειρικής σόδας – ως αποσμητικό, σαμπουάν, οδοντόκρεμα, ακόμη και scrub. Μιας και όλοι έχουμε σόδα στο ντουλάπι της κουζίνας μας είναι ιδανικό προϊόν για DIY και homemade καλλυντικές θεραπείες, που θα κάνουν τη διαφορά στο δέρμα μας πανεύκολα και μέσα σε λίγα λεπτά


©unsplash

Ως απολεπιστικό

Για να φτιάξετε scrub με μαγειριδική σόδα στο σπίτι, το μόνο που χρειάζεται είναι να ανακατεύσετε μια μικρή ποσότητα σε λίγο νερό και να κάνετε απαλό μασάζ στο δέρμα πριν το μπάνιο. Έτσι, έχετε ένα φυσικό καθαριστικό και μια βαθιά απολέπιση που αφαιρεί όλα τα νεκρά κύτταρα.

Ως σαμπουάν

Αν τα μαλλιά σας τείνουν να λαδώνουν πολύ εύκολα, χρησιμοποιείστε το ίδιο μείγμα όπως και για το scrub, απλά ως σαμπουάν. Η σόδα απορροφά το περιττό σμήγμα και ξεμπλοκάρει τους φραγμένους πόρους.

Στην οδοντόκρεμα

Μια οδοντόκρεμα με μαγειρική σόδα μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα στα δόντια σας, κάνοντας τα να δείχνουν λευκά και γυαλιστερά. Επίσης, συμβάλλει και στη στοματική υγιεινή, προστατεύοντας το στόμα από τα βακτήρια και τους παθογόνους μικροοργανισμούς.

Ως αποσμητικό

Διαλυμένη σε λίγο φυτικό λάδι, η μαγερική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά και ως αποσμητικό κατά της δυσοσμίας.

Διαβάστε επίσης | Λάδι μαλλιών: Γιατί πρέπει να το χρησιμοποιούμε όλο τον χρόνο;

Scroll to Top