η-καλύτερη-διατροφή-για-επίπεδη-κοιλι-169473
©unsplash

Η γενικότερη στροφή προς ένα πιο υγιεινό lifestyle και η αποχή από τις εξαντλητικές δίαιτες, έχει τοποθετήσει τη μεσογειακή διατροφή και τα πλούσια οφέλη της στο επίκεντρο. Άλλωστε και ο στόχος μας πλέον δεν είναι απλά η απώλεια βάρους, αλλά η υιοθέτηση ενός healthy τρόπου ζωής. Όπως εξηγεί και το Πανεπιστήμιο του Harvard όμως, η μεσογειακή διατροφή είναι αυτή που θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε επίπεδη κοιλιά, ακριβώς επειδή διαθέτει τις απαραίτητες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην απώλεια λίπους στην περιοχή της κοιλιάς και καταπολεμούν το φούσκωμα, ενώ συμβάλλουν και στη διατήρηση μιας καλύτερης υγείας.

Τι περιέχει η μεσογειακή διατροφή;

Μια ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή περιέχει αντιφλεγμονώδεις τροφές όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, τα καρύδια, η βρώμη, το ελαιόλαδο, το ψάρι. Όταν προσλαμβάνονται σε καθημερινή δόση και σε σωστές ποσότητες, μπορούν να οδηγήσουν στην καύση κοιλιακού λίπους και στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

Τα οφέλη για την υγεία

Η μεσογειακή διατροφή ωστόσο έχει πολλά περισσότερα οφέλη όσον αφορά την υγεία μας. Είναι η διατροφή που βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία και αυξάνει το προσδόκιμο ζωής, αυξάνει επίσης τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό και μειώνει τους πονοκεφάλους, ακόμα και το άγχος, σε σύγκριση με το δυτικό τρόπο ζωής και τις διατροφικές συνήθειες βόρειων χωρών. Στα πλεονεκτήματά της θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και τις anti-aging ιδιότητές της.

Πώς θα υιοθετήσουμε σωστά μια ισορροπημένη μεσογειακή διατροφή στην καθημερινότητά μας;

Οι διατροφολόγοι προτείνουν να διαμορφώσουμε την καθημερινή μας διατροφή μας βάση το παρακάτω πλάνο, ώστε στη διάρκεια μιας εβδομάδας να προσλαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Λαχανικά (2 με 3 μερίδες την ημέρα)

Φρούτα (3-4 την ημέρα)

Γαλακτοκομικά (2-3 μερίδες την ημέρα)

Ανάλατοι ωμοί ξηροί καρποί (έως 10 την ημέρα)

Δημητριακά, πατάτες, βραστά λαχανικά (4 μερίδες την ημέρα)

Ελαιόλαδο (3-4 μερίδες την ημέρα)

Αυγά (3 την εβδομάδα)

Ψάρι (3 φορές την εβδομάδα)

Λευκό κρέας (3 φορές την εβδομάδα)

Διαβάστε επίσης | 4 δοκιμασμένα tips για επίπεδη κοιλιά χωρίς γυμναστική