η-θεραπεία-μαλλιών-με-τη-μεγαλύτερη-ζή-279896
©Matilda Djerf/Instagram

Υπάρχει μια θεραπεία μαλλιών που αυτή τη στιγμή έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση στα κομμωτήρια, ειδικά καθώς πλησιάζουμε προς τις διακοπές. Πρόκειται για μια θεραπεία που ξεπερνά σε δημοφιλία ακόμα και την κερατίνη, την οποία επιλέγουν γυναίκες με σγουρά μαλλιά ή τάση για φριζάρισμα που το καλοκαίρι γίνεται πάντα όλο και πιο έντονο. Η έκθεση στον ήλιο και το νερό της θάλασσας ή της πισίνας, σίγουρα δεν βοηθούν αφού εξασθενούν την τρίχα, με αποτέλεσμα να απορροφά περισσότερο νερό και να γίνεται όλο και πιο εύθραυστη, γι’ αυτό και το καλοκαίρι πρέπει να ασχολούμαστε πιο εντατικά με τη φροντίδα των μαλλιών μας, επιλέγοντας μάσκες και λάδια μαλλιών.

Η θεραπεία για λεία μαλλιά (που δεν περιέχει κερατίνη)

Ρωτήσαμε την Chema Ortiz, salon stylist του Oramai στη Μαδρίτη, για το κούρεμα με την μεγαλύτερη ζήτηση τους καλοκαιρινούς μήνες και η απάντηση ήταν πως δεν πρόκειται για κούρεμα, αλλά για μια anti-frizz θεραπεία μαλλιών με υαλουρονικό οξύ και κερατίνη, που καταπολεμά το φριζάρισμα και χαρίζει απαλά μαλλιά. Όπως συμπληρώνει ο José Sánchez, creative director του κομμωτηρίου: “Υπάρχουν τρία διαφορετικά επίπεδα. Το πιο χαμηλό περιορίζει το φριζάρισμα κατά 90% και είναι ιδανικό για το καλοκαίρι. Το μεσαίο ισιώνει τα σπαστά μαλλιά και το πιο έντονο ισιώνει κάθε τύπο μαλλιών χωρίς όμως να δημιουργεί φλατ αποτέλεσμα όπως το σίδερο”. Βασικός στόχος αυτής της θεραπείας είναι να τιθασσεύει τα μαλλιά, έχει όμως και άλλα πλεονεκτήματα: ενυδατώνει την τρίχα, χαρίζει όγκο, λάμψη και ελαστικότητα, βοηθώντας ακόμα και τα βαμμένα μαλλιά να ανακάμψουν αν είναι ταλαιπωρημένα.

Η θεραπεία μαλλιών με τη μεγαλύτερη ζήτηση στα κομμωτήρια (και δεν είναι η κερατίνη)-1
©Unsplash

Τα αποτελέσματα αυτής της θεραπείας

Η θεραπεία Éclat εφαρμόζεται σε διάστημα τριών με τεσσάρων ωρών στο κομμωτήριο, όπως και η κερατίνη, με παρόμοια διαδικασία, ενώ τα αποτελέσματα διαρκούν 8 με 12 μήνες, ενώ καθώς έχει θρεπτικές ιδιότητες για την τρίχα, όσο πιο συχνά επαναλαμβάνετε την θεραπεία, τόσο καλύτερα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα θα έχει, οπότε μπορεί να αλλάξει ριζικά την εικόνα των μαλλιών σας.

Διαβάστε επίσης | Dior Couture Fall 2023: Η αρχαιοελληνική ομορφιά στο επίκεντρο

MHT