καθημερινό-λούσιμο-τι-είναι-καλύτερο-254681
©Acielle/Style du Monde

Το καθημερινό λούσιμο των μαλλιών για πολλούς αποτελεί απαράβατη συνήθεια για να απομακρύνουν ρύπους και λιπαρότητα στο τέλος της κάθε μέρας. Υπάρχουν όμως και αυτοί που υποστηρίζουν πως τελικά βλάπτει την τρίχα και την ποιότητα των μαλλιών.

Ο Benjamin Cohen, Marketing Director της OGX, μοιράστηκε με τη Vogue τα μυστικά του και απαντά στον προβληματισμό γύρω από το καθημερινό λούσιμο.

“Το λούσιμο μπορεί να γίνεται καθημερινά, μόνο αν χρησιμοποιείτε προϊόντα με ισορροπημένο ph που αποτρέπουν το φριζάρισμα και την ξηρότητα “, συμβουλεύει.

Καθημερινό λούσιμο: Τι είναι καλύτερο για τα μαλλιά μας;-1
©Gabrielle Caunesil/Instagram

Υπάρχει η αντίληψη πως το καθημερινό λούσιμο πρέπει να αποφεύγεται. Ωστόσο όταν αποτελεί μέρος μιας ρουτίνας περιποίησης με σαμπουάν και κοντίσιονερ που καθαρίζουν τα μαλλιά και τα θρέφουν σε βάθος, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Ο στόχος όλων μας είναι πάντα τα πλούσια λαμπερά μαλλιά με όγκο. Αυτό όμως δεν εξαρτάται μόνο από το λούσιμο αλλά και από το κατάλληλο κούρεμα, όπως εξηγεί ο Luke Hersheson, hairstylist της Dua Lipa. Ένα κακό κούρεμα δεν αψηφά ποτέ τη βαρύτητα, δείχνοντας τα μαλλιά θαμπά και άτονα.

Το σωστό σαμπουάν

Είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα σαμπουάν με καθαρά και απλά συστατικά, ισορροπημένο ph και ήπια σύνθεση, που δεν απομακρύνει τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής.

Καθημερινό λούσιμο: Τι είναι καλύτερο για τα μαλλιά μας;-2
©Emily Sindlev/Instagram

Ο τύπος των μαλλιών

Ένα άτομο με λιπαρά μαλλιά, πολύ πιθανό να θέλει να τα λούζει κάθε μέρα, ενώ αντίστοιχα αν έχει βαμμένα ή σγουρά μαλλιά μπορεί να τα λούζει μια νέα δύο φορές την εβδομάδα. Ωστόσο πριν εστιάσουμε στον τύπο των μαλλιών, είναι βασικό να δούμε άλλους παράγοντες, όπως ο ιδρώτας, τα έλαια, η χρήση προϊόντων styling, ώστε να διαπιστώσετε τι είναι καλύτερο για τα μαλλιά σας.

Ένα ήπιο σαμπουάν με καθαριστική δράση, είναι κατάλληλο για καθημερινό λούσιμο. Αντίθετα ένα σαμπουάν για τόνωση των μαλλιών ή για βαμμένα μαλλιά, έχει στοχευμένη δράση και πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ειδικό για να γνωρίζετε ακριβώς πόσο συχνά θα το εφαρμόζετε.

Το conditioner

Μια ολοκληρωμένη ιεροτελεστία, μετά το σαμπουάν περιλαμβάνει κοντίσιονερ που μαλακώνει την τρίχα και αποτρέπει το σπάσιμο. Για να εξασφαλίσετε όμως ανάλαφρα καθαρά μαλλιά, θα πρέπει να το ξεπλένετε πολύ σχολαστικά, καθώς διαφορετικά μπορεί να βαραίνει την τρίχα.

Ο βασικός κανόνας

Το λούσιμο για πολλούς είναι μια χαλαρωτική διαδικασία, μετά από μια δύσκολη μέρα, μια feel good συνήθεια που δεν έχετε λόγο να αποφύγετε, αν αυτό σας κάνει να νιώθετε καλά. Αν όμως παρατήσετε σημάδια ξηροδερμίας, υπερβολικό σμήγμα ή και τριχόπτωση, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Διαβάστε επίσης | 7 modern basics για best dressed χειμερινές εμφανίσεις

MHT