κουρέματα-όλες-οι-τάσεις-του-2023-για-να-αλ-256083
©Su Shan Leong

Τα κουρέματα του 2023 έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, τα layers. Πέρυσι είδαμε τα glossy hair, τα ίσια haircuts και τα bob κουρέματα να επικρατούν. Το 2023 όμως τα φιλαρίσματα είναι το star trend που θα δούμε σε κάθε μήκος μαλλιών, από τα κοντά, μέχρι τα καρέ ή τα extra long.

Ακόμα και οι πιο διστακτικές έχουν υποκύψει στην τάση που χαρίζει όγκο και κίνηση στα μαλλιά, είτε πρόκειται για έντονα ή και για αόρατα layers.

Το 2023 είναι ήδη εδώ και οι hair experts προτείνουν τις τάσεις στα μαλλιά που έχουν τώρα την προσοχή μας, για να αλλάξετε κούρεμα και να ανανεώσετε την εικόνα σας.

Κουρέματα: Όλες οι τάσεις του 2023 για να αλλάξετε στυλ-1
©Phil Oh

Τα μακριά μαλλιά

Τα XXL μαλλιά θα αποτελέσουν μια από τις μεγαλύτερες τάσεις του 2023. Ο στόχος όμως τώρα είναι να έχουν και μια φυσική κίνηση, για να αποφύγουμε το φλατ αποτέλεσμα. Το ρόλο αυτό αναλαμβάνουν τα layers, με αυτό τον τρόπο δημιουργείται μια ασυμμετρία στα μαλλιά και φαίνονται πιο clean.

Κουρέματα: Όλες οι τάσεις του 2023 για να αλλάξετε στυλ-2
©Phil Oh

Τα shaggy μαλλιά 

Το κούρεμα της Rachel Green επιστρέφει από τα 90s. Σύμφωνα με έρευνες εκείνη την περίοδο περισσότερες από 11 εκατομμύρια γυναίκες στη Μεγάλη Βρετανία, υιοθέτησαν αυτό το κούρεμα. Το Rachel cut με το έντονο φιλάρισμα, αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Έχει μεσαίο μήκος και πολλά layers.

Κουρέματα: Όλες οι τάσεις του 2023 για να αλλάξετε στυλ-3
©Phil Oh

Το clavicut

Το clavicut είναι το ιδανικό μήκος για να απαλλαγείτε από τις ταλαιπωρημένες άκρες χωρίς να θυσιάσετε το μήκος των μαλλιών. Αυτό το κούρεμα φτάνει στο ύψος της κλείδας, και παραμένει πάντα ανάλαφρο. Μπορείτε να το κάνετε πιο fresh, με layers ή και αφέλειες.

Κουρέματα: Όλες οι τάσεις του 2023 για να αλλάξετε στυλ-4
©Su Shan Leong

Το ασύμμετρο καρέ 

Το καρέ κούρεμα είναι πάντα τάση. Το 2023 ακόμα και το κοντό καρέ αποκτά layers, αντί για το τετραγωνισμένο καρέ των τελευταίων χρόνων. Ο στόχος είναι να έχει μύτες που γυρίζουν προς τα έξω, χαρίζοντας κίνηση.

Κουρέματα: Όλες οι τάσεις του 2023 για να αλλάξετε στυλ-5
©Phil Oh

Το pixie XS

Το pixie cut του 2023 θα είναι messy, με ασυμμετρίες και σίγουρα πολύ θηλυκό.

Κουρέματα: Όλες οι τάσεις του 2023 για να αλλάξετε στυλ-6
©Phil Oh

Mullet για όλους

Το κούρεμα της Gen Z αντλεί έμπνευση από τον David Bowie στα 80s. Το 2023 θα το τολμήσουν και οι πιο διστακτικές, άλλωστε πρόκειται για ένα κούρεμα που προσαρμόζεται σε κάθε στυλ και σχήμα προσώπου.

Διαβάστε επίσης | 14 body lotions που χαρίζουν μεταξένια αίσθηση

MHT