λούσιμο-5-κανόνες-από-τους-experts-που-αλλάζο-258306
©Getty Images

Το συχνό λούσιμο δεν αρκεί για να εξασφαλίσετε ανάλαφρα και λαμπερά μαλλιά. Πολλές φορές κάνουμε λάθη με τη χρήση των προϊόντων, με αποτέλεσμα να νιώθουμε τα μαλλιά μας πιο βαριά ή λιπαρά. Οι hair experts μοιράστηκαν μερικά tips με τη Vogue για επαγγελματικό λούσιμο στο σπίτι και για όλα αυτά που πρέπει να προσέξετε.

Λάθος χρήση του σαμπουάν

Επιλέγουμε σαμπουάν με βάση τις ανάγκες μας, για παράδειγμα ενυδάτωση, σπασμένες άκρες, πιτυρίδα, βαμμένα μαλλιά. Τα σαμπουάν-θεραπείες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται το πολύ μέχρι τρεις φορές την εβδομάδα. Αν λούζεστε πιο συχνά τότε χρειάζεστε ένα σαμπουάν με ουδέτερι pH που δεν επηρεάζει την επιδερμίδα της κεφαλής και προσφέρει ενυδάτωση. Ο δερματολόγος Alejandro Martín Gorgojo συμβουλεύει πως ειδικά αν λούζετε τα μαλλιά σας καθημερινά, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα σαμπουάν για μωρά.

Χρήση πολλών προϊόντων

Η ιεροτελεστία περιποίησης των μαλλιών σας περιλαμβάνει σαμπουάν, κοντίσιονερ, μάσκα, leave-in conditioner και λάδι στις άκρες; Τότε απλά τα προϊόντα σας δεν θα έχουν τη μέγιστη δυνατή δράση καθώς αναμειγνύετε πολλά δραστικά συστατικά. Κάθε λούσιμο θα πρέπει να περιλαμβάνει τρία προϊόντα, όπως σαμπουάν, κοντίσιονερ ή μάσκα, λάδι ή heat protectant.

Η μάσκα μαλλιών

Τόσο η μάσκα μαλλιών όσο και το κοντίσιονερ, θα πρέπει να εφαρμόζονται από τη μέση μέχρι τις άκρες, για την ακρίβεια να ξεκινάτε από το κάτω μέρος των αυτιών. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε τη λιπαρότητα κοντά στις ρίζες των μαλλιών.

Μήπως ξεχνάτε αυτή την περιοχή;

Συνηθίζουμε να εφαρμόζουμε το σαμπουάν στις ρίζες των μαλλιών, τον αυχένα και γύρω από τα αυτιά. Οι hair experts τονίζουν πως πολλές φορές ξεχνάμε μια περιοχή, το κάτω μέρος από τη στεφάνη, κοντά στο ινιακό οστό.

Η ποσότητα του σαμπουάν

Όσον αφορά τη σωστή ποσότητα του σαμπουάν; Αντιστοιχεί στο μέγεθος του νομίσματος του ενός ευρώ. Αυτή η ποσότητα αρκεί για όλο το κεφάλι, άλλωστε το σαμπουάν εφαρμόζεται στο scalp και όχι στο μήκος όλων των μαλλιών.

Διαβάστε επίσης | Θλίψη χωρίς λόγο; Πώς να την αντιμετωπίσετε σύμφωνα με τους experts;

MHT