λούσιμο-οι-5-κανόνες-από-έναν-ειδικό-γι-296838
©Instagram/Bruna Bear

Οι κανόνες για την μακροζωία των μαλλιών

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν ορισμένες βασικές ιεροτελεστίες περιποίησης μαλλιών (συμπεριλαμβανομένου του λουσίματος) που προάγουν την υγεία τους. «Ό,τι γίνεται συνειδητά έχει διπλάσια δράση», λέει ένας από τους θεραπευτές που θα μας μιλήσει για μια ασυνήθιστη εμπειρία θεραπείας, στην οποία ολόκληρο το πρωτόκολλο των μαλλιών, συμπεριλαμβανομένου του πλυσίματος, γίνεται όσο είμαστε ξαπλωμένοι. Στο Claudia Di Paolo Hair Wellth Spa, οι τελετουργίες συνοδεύονται από έναν αρχικό διαλογισμό και ένα μασάζ σώματος για να χαλαρώσει το σώμα (και το μυαλό) και να μπορέσει να δράσει στους μηχανισμούς αναγέννησης των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. «Για να ενεργοποιήσουμε ένα μέρος του σώματος πρέπει να επιβραδύνουμε το άλλο. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να χαλαρώσουμε το σώμα, ώστε το cranial sacral μασάζ να είναι πιο αποτελεσματικό και να προάγουμε την υγεία των μαλλιών», εξηγούν στο Claudia Di Paolo, όπου δίνουν έμφαση στη σημασία της μακροζωίας των μαλλιών. «Δίνεται μεγάλη προσοχή στη μακροζωία γενικά και όχι τόσο στο επίπεδο των μαλλιών και είναι πολύ σημαντικό γιατί τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής γερνούν όπως και το δέρμα». Και παρόλο που οι περιοδικές θεραπείες που προσφέρονται είναι ένας τρόπος για να στοιχηματίσετε σε αυτή τη μακροζωία, υπάρχουν και πολλές άλλες καθημερινές χειρονομίες που, αν γίνουν συνειδητά, υπογραμμίζοντας τη σημασία της αυτοφροντίδας, προάγουν αυτή τη νεότητα. «Να κάνετε μια συνειδητή θεραπεία και να προσέχετε τι συμβαίνει τη στιγμή που λούζετε τα μαλλιά σας, αφήνοντας το μυαλό σας χαλαρό. Μπορεί ακόμη και να ακούτε προσεκτικά τον θόρυβο του νερού ενώ κάνετε ντους, όλα αυτά αθροίζονται».

Λούστε το τριχωτό της κεφαλής χρησιμοποιώντας μια μαλακή βούρτσα

Μπορείτε να εφαρμόσετε ένα λάδι και να κάνετε μασάζ με μια απαλή βούρτσα, ή μπορείτε να κάνετε ένα πιο χαλαρωτικό και αποτελεσματικό λούσιμο μαλλιών χρησιμοποιώντας μια παχιά βούρτσα και να εφαρμόσετε ένα προϊόν καθαρισμού στο τριχωτό της κεφαλής, ειδικά αν είναι τύπου μους. «Αυτή η χειρονομία βοηθά στον βαθύ και απαλό καθαρισμό. Είναι σημαντικό το πινέλο της βούρτσας να είναι φαρδύ, από φυσικές ίνες και να χρησιμοποιείται με κυκλικές κινήσεις», εξηγεί η ειδικός και συμβουλεύει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στις οσμές των προϊόντων που χρησιμοποιούνται στο ντους για να είστε πιο δεκτικοί από κάθε άποψη.

Λούσιμο: Οι 5 κανόνες από έναν ειδικό για δυνατά και υγιή μαλλιά για πάντα-1
©Instagram/Emili Sindlev

Χρόνοι αναμονής με ζεστές πετσέτες

Η εφαρμογή μιας μάσκας ή μιας θεραπείας αποκατάστασης μπορεί να είναι μια καλή στιγμή για να συνειδητοποιήσετε και να μετατρέψετε αυτή την αναμονή σε μια χαλαρωτική στιγμή. Στο Claudia Di Paolo συμβουλεύουν ότι πρέπει να αφήσετε το προϊόν να δράσει: μπορεί να είναι να κάνετε έναν σύντομο διαλογισμό, ασκήσεις βαθιάς αναπνοής ή να χρησιμοποιήσετε μια ζεστή πετσέτα (μπορείτε να τη βρέξετε και να τη βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα), περνώντας την πάνω από το λαιμό και την πλάτη για να χαλαρώσει αυτή η περιοχή. «Αν είμαστε πιο χαλαροί και δεκτικοί, οποιαδήποτε περιποίηση μαλλιών θα λειτουργήσει καλύτερα», προσθέτει.

Λούσιμο: Οι 5 κανόνες από έναν ειδικό για δυνατά και υγιή μαλλιά για πάντα-2
©Instagram/Marta Lafotan

Παιχνίδι αντίθεσης

Είναι κάτι που επιβάλλεται σε όλες τις τελετουργίες σπα – κατά τις οποίες το νερό πέφτει επίσης στην περιοχή του λαιμού, γύρω από το πρόσωπο και την κλείδα. Αλλά μπορεί να μεταφερθεί στο λούσιμο των μαλλιών στο σπίτι. Μπορείτε να ξεκινήσετε με πιο ζεστό νερό για να δημιουργήσετε ατμό στο ντους και να κάνετε τους πόρους της τρίχας να διαστέλλονται. Στη συνέχεια μπορεί να ακολουθηθεί η διαδικασία με κρύο νερό για να έχει αγγειοσυσπαστική δράση. «Αυτό ενεργοποιεί τη ροή του αίματος και θρέφει τον βολβό της τρίχας», λέει.

Να έχετε πάντα καθαρό τριχωτό της κεφαλής

Το πόσο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας είναι η αιώνια ερώτηση και μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που κάνουν οι πελάτες. Η Claudia Di Paolo απαντά πάντα το ίδιο: «Σε περίπτωση αμφιβολίας, είναι καλύτερο να λούζετε τα μαλλιά παρά όχι, αλλά πάντα με ένα κατάλληλο προϊόν. Αν αυτό σημαίνει να το κάνετε καθημερινά, δεν γίνεται τίποτα. Αλλά είναι σημαντικό να έχετε το τριχωτό της κεφαλής καθαρό και να το λούζετε έτσι ώστε το δέρμα να αναπνέει και ο βολβός της τρίχας να οξυγονώνεται», προσθέτει.

Λούσιμο: Οι 5 κανόνες από έναν ειδικό για δυνατά και υγιή μαλλιά για πάντα-3
©Instagram/Olivia Neil

Έξω από το ντους

Είμαστε ό,τι τρώμε, όταν πρόκειται για τη φροντίδα της μακροζωίας των μαλλιών. Αυτός είναι ο λόγος που η Di Paolo υποστηρίζει την προώθηση της κατανάλωσης ορισμένων τροφίμων:

Αβοκάντο: προλαμβάνει την τριχόπτωση και βοηθά στην ανάπτυξη.

Σπανάκι: είναι πλούσιο σε σίδηρο και ψευδάργυρο. «Ένας από τους κύριους λόγους για την απώλεια μαλλιών είναι η έλλειψη σιδήρου», εξηγεί.

Καρότο: είναι πλούσιο σε β-καροτίνη και βιταμίνη C και όλα αυτά επηρεάζουν την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής.

Blue fish: «Είναι το καλύτερο ψάρι για την πρόληψη της γήρανσης των μαλλιών λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πρωτεΐνες, βιταμίνη Β12 και ωμέγα 3 οξέα».

Ξηροί καρποί όπως αμύγδαλα, καρύδια, αφού έχουν βιταμίνες της ομάδας Β.

Διαβάστε επίσης | Πώς να χάσετε το κοιλιακό λίπος: Η διατροφή και οι τοπ ασκήσεις

MHT