λούσιμο-με-ζεστή-πετσέτα-τι-προσφέρει-290225
©Hanna Schonberg/Instagram

Λούσιμο μαλλιών με ζεστή πετσέτα: Είναι το trick για λάμψη;

Έχουμε μιλήσει πολύ για το λούσιμο (και τα λάθη που κάνουμε): στις συζητήσεις μου με κομμωτές είναι ένα θέμα που αναφέρω επανειλημμένα, το οποίο με έχει οδηγήσει σε ορισμένες αμφιβολίες και λάθη που έκανα: από την καθημερινή χρήση ενυδατικών σαμπουάν – είναι προτιμότερο να εναλλάσσεται η χρήση αυτών των σαμπουάν με άλλα που είναι για καθημερινή χρήση – μέχρι το να ξεχνάμε σημεία που δεν πλένονται εύκολα, όπως πίσω από τα αυτιά και το πίσω μέρος του λαιμού. Στην αναζήτηση λοιπόν για το τέλειο λούσιμο, μόλις ανακάλυψα ότι η χρήση μιας ζεστής πετσέτας πριν το λούσιμο (όταν εφαρμόζεται τελετουργία detox ή καθαρισμού πριν το λούσιμο) είναι ένας χρυσός κανόνας για βαθύ καθαρισμό και περισσότερη λάμψη στα μαλλιά. Στο κέντρο Jorge Rubín, ένα hair salon, χρησιμοποιούν ζεστές πετσέτες για διαφορετικά επαγγελματικά πρωτόκολλα. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει στο σπίτι.

Λούσιμο με ζεστή πετσέτα: Τα βήματα

Όπως μου εξηγεί η stylist Cristina Vidal, όταν εφαρμόζουμε ένα προϊόν detox στο σπίτι – κάτι που πρέπει να κάνουμε μία φορά την εβδομάδα, ειδικά όταν έχουμε ανοιχτόχρωμα μαλλιά, που είναι αυτά που υποφέρουν περισσότερο από απώλεια λάμψης – είναι βολικό να βρέχουμε μια πετσέτα σε ζεστό νερό και να την τυλίξετε γύρω από τα μαλλιά σας αφού εφαρμόσετε αυτό το προϊόν στο τριχωτό της κεφαλής, τις ρίζες, στη μέση των μαλλιών και τις άκρες. «Η θερμότητα από την πετσέτα θα ανοίξει ελαφρώς τα λέπια της τρίχας και θα καθαρίσει καλύτερα τα μαλλιά».

Φυσικά, επισημαίνει η ειδικός, «όταν η πετσέτα κρυώσει –συνήθως μετά από 5 ή 10 λεπτά– το προϊόν θα πρέπει να ξεπλυθεί γιατί η επιδερμίδα αρχίζει να κλείνει και η διαδικασία του καθαρισμού δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί», εξηγεί η ειδικός. Η Vidal τονίζει ότι όταν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε προϊόν καθαρισμού στα μαλλιά, πρέπει να κάνετε καλό μασάζ στις ίνες της τρίχας για να εξαφανιστούν τα υπολείμματα. Και είναι σημαντικό να κάνετε και μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και εάν είναι ερεθισμένο θα πρέπει να είναι απαλό και επιφανειακό.

Μια άλλη εναλλακτική: Πλαστική μεμβράνη και πιστολάκι

Η τεχνική της ζεστής πετσέτας για τη δημιουργία εφέ σάουνας όταν αφήνετε μια ενυδατική μάσκα είναι μια παλιά συνήθεια – το άνοιγμα της επιδερμίδας διευκολύνει επίσης τη διείσδυση του προϊόντος – αλλά δεν είναι τόσο αναμενόμενο στην περίπτωση μιας θεραπείας καθαρισμού πριν από πλύσιμο. Ωστόσο, είναι απολύτως λογικό να το κάνετε για να πετύχετε έναν βαθύτερο αλλά με σεβασμό καθαρισμό των μαλλιών. Μια άλλη εναλλακτική, σύμφωνα με τον Vidal, είναι να χρησιμοποιήσετε μια πλαστική μεμβράνη για να τυλίγετε τα μαλλιά κατά την εφαρμογή του προϊόντος και να ενισχύσετε τη διαδικασία με πιστολάκι μαλλιών. Χωρίς αμφιβολία, είναι ένας απλός αλλά πολύ αποτελεσματικός κανόνας όταν θέλετε να αποβάλλετε τις τοξίνες από τα μαλλιά, κάτι πολύ απαραίτητο σε περιόδους ρύπανσης. Βεβαιώνω ότι αφού κάνω αυτό το trick μία φορά την εβδομάδα – αυτή είναι η συχνότητα με την οποία συνιστάται η χρήση ενός προϊόντος detox, εφόσον δεν υπάρχει ερεθισμός στο τριχωτό της κεφαλής που να έρχεται σε αντίθεση με αυτό – τα μαλλιά μου έχoυν περισσότερη λάμψη και είναι πιο καθαρά.

Διαβάστε επίσης | Τα 3 κουρέματα που κάνουν τώρα τα supermodels

MHT