Αλμυρό πρωινό: γιατί είναι καλύτερο από το γλυκό πρωινό;
Είναι καλύτερα να αφήσετε για λίγο στην άκρη τα κρουασάν, το βούτυρο και τη μαρμελάδα. Ή τουλάχιστον προσπαθήστε. Ακόμη και μόλις 5 ημέρες την εβδομάδα, κάθε μέρα πιστεύοντας σε έναν καλό λόγο για να το κάνετε, όπως εξηγεί η διαιτολόγος Paola Pensolone, που αποκαλύπτει μύθους και μικρά tricks για να ενσωματώσετε στη διατροφή σας νέες γεύσεις το πρωί.
Είναι καλύτερο ένα γλυκό ή αλμυρό πρωινό;
«Είναι σίγουρα μια από τις ερωτήσεις που ακούμε συχνότερα γιατί όπως ξέρουμε, το πρωινό παραμένει το πιο θρεπτικό γεύμα της ημέρας. Ξεκινώντας με ένα καλό υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό σας επιτρέπει να αντιμετωπίσετε την ημέρα με ενέργεια και συγκέντρωση. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο πεισμώνω όταν ακούω ότι το παρακάμπτουν λόγω έλλειψης χρόνου, μόνο και μόνο επειδή θέλω να κοιμηθώ λίγα λεπτά ακόμη ή απλώς επειδή δεν το έχω συνηθίσει. Το πρωινό είναι μια πολύ υποκειμενική στιγμή, υπάρχουν αυτοί που το προτιμούν γλυκό και εκείνοι που το προτιμούν αλμυρό. Το σημαντικό είναι να είναι πάντα ισορροπημένο. Για να είναι τέτοιο, πρέπει να υπάρχουν όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά: μια πρωτεΐνη, ένας υδατάνθρακας, ένα λίπος και μια μερίδα φυτικών ινών. Παραδοσιακά κατευθυνόμαστε προς ένα γλυκό πρωινό. Προσοχή όμως στην περιεκτικότητα σε ζάχαρη, γιατί μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να κάνει την πείνα να επιστρέψει μετά από λίγες μόνο ώρες. Το αλμυρό, από την άλλη πλευρά, είναι λιγότερο ζαχαρούχο, αλλά συχνά πλούσιο σε λιπαρά και αλάτι, εξ ου και η σημασία του περιορισμού της κατανάλωσης αλλαντικών, αυγών, φρέσκων τυριών και οσπρίων.» Ένα είναι βέβαιο: το αλμυρό πρωινό έχει περισσότερα οφέλη από ένα γλυκό, για διάφορους λόγους και καταλαβαίνουμε γιατί.

5 λόγοι για τους οποίους ένα αλμυρό πρωινό είναι καλύτερο από ένα γλυκό
Δημιουργεί μεγαλύτερη αίσθηση κορεσμού