σαμπουάν-το-τρικ-στο-λούσιμο-για-πιο-λα-286049
©George Angelis/Shot by Gio

Η αλήθεια είναι πως ακόμη και αν έχετε επενδύσει στο καταλληλότερο σαμπουάν για τα μαλλιά σας, δεν σημαίνει πως τα λούζετε και με τον σωστό τρόπο, καθώς το καλό λούσιμο δεν έχει να κάνει μόνο με την επιλογή του κατάλληλου σαμπουάν, αλλά και με τη σωστή εφαρμογή του. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί λοιπόν, το λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι και κατά συνέπεια δεν εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο τα ενεργά συστατικά που περιέχουν τα σαμπουάν μας είναι πως τα εφαρμόζουμε απευθείας στην κορυφή του κεφαλιού.

Αντιθέτως, αυτό που πρέπει αποδεδειγμένα να κάνουμε προκειμένου και να εξοικονούμε προϊόν αλλά και να δούμε τα μαλλιά μας καθαρότερα και πιο λαμπερά είναι να γαλακτωματοποιούμε στην παλάμη του χεριού μας μια μικρή ποσότητα σαμπουάν (στο μέγεθος ενός καρυδιού) για να διαλυθεί καλά και στη συνέχεια να εφαρμοστεί σε τρεις περιοχές, ξεκινώντας από το στεφάνι και στη συνέχεια στην περιοχή του αυχένα και γύρω από τα αφτιά. Μόλις απλώσετε το σαμπουάν στα μαλλιά μπορείτε να τα βρέξετε ελάχιστα για να δημιουργηθεί αφρός και στη συνέχεια να προχωρήσετε στο λούσιμο.

Ο λόγος που είναι σημαντικό να γίνεται αυτή η τελετουργία είναι γιατί τρίβοντας το σαμπουάν ανάμεσα στα χέρια, ξυπνάμε τα ενεργά συστατικά που περιέχει (αυξάνοντας την αποτελεσματικότητά του) και διευκολύνουμε τη δράση του, χωρίς να το σπαταλάμε. Με αυτόν τον τρόπο, το ξέπλυμα των μαλλιών γίνεται ακόμη πιο εύκολο, καθώς δεν υπάρχει περίσσεια προϊόντος και έτσι τα τυχόν υπολείμματα δεν βαραίνουν την τρίχα. Το αποτέλεσμα είναι σε βάθος χρόνου τα μαλλιά να δείχνουν πιο υγιή και φωτεινά και φυσικά να είναι πάντα απόλυτα καθαρά.

Διαβάστε επίσης | Κουρκουμάς: Οι λόγοι που πρέπει να τον εντάξετε στη διατροφή σας

MHT