με-αυτά-τα-βήματα-έκανα-τα-μαλλιά-μου-να-313226
©Instagram/Negin Misralehi

Αν αναρωτιέστε πως μπορείτε να τονώσετε το τριχωτό της κεφαλής σας και να κάνετε τα μαλλιά σας να μακραίνουν πιο γρήγορα, αρκεί μόνο να ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα. Χρειάζεται απλώς να υιοθετήσετε αυτές τις κινήσεις μασάζ για 3 λεπτά την ημέρα, 3 φορές την εβδομάδα, έτσι ώστε το τριχωτό της κεφαλής να είναι τέλεια οξυγονωμένο. Αν λοιπόν θέλετε να αποκτήσετε υγιή μαλλιά, από τη ρίζα μέχρι τις άκρες, ακολουθεί η διαδικασία που μπορείτε να εφαρμόζετε πρωί και βράδυ.

Με αυτά τα βήματα έκανα τα μαλλιά μου να μακρύνουν πιο γρήγορα σε 4 εβδομάδες-1
©Instagram/Lucia Castejon

Υιοθετήστε τη σωστή στάση σώματος

Το μασάζ του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να γίνει όσο είστε όρθια ή καθιστή, με τους αγκώνες σας σε ένα τραπέζι για ακόμα πιο σφιχτή και ελεγχόμενη πίεση. Φροντίστε να επιλέξετε ένα ήσυχο μέρος, μακριά από θόρυβο, για να απολαύσετε πλήρως αυτή τη στιγμή χαλάρωσης.

Πρωινές κινήσεις: Τόνωση του τριχωτού της κεφαλής

Η Aurore Brahami, εκπαιδεύτρια και ειδική στη θεραπεία Dessange, αποκαλύπτει το πρωτόκολλο που πρέπει να πραγματοποιήσετε το πρωί, για να ξυπνήσετε την περιοχή του τριχωτού της κεφαλής και να διευκολύνετε τη διείσδυση των ενεργών συστατικών στη φροντίδα των μαλλιών σας.

Ξεκινήστε την πρακτική κάνοντας μασάζ στο πίσω μέρος του λαιμού σας με το ένα χέρι και μετά με το άλλο.

Τοποθετήστε τα 10 δάχτυλά σας στο κρανίο και μετά κάντε δυνατές κυκλικές περιστροφές. Δεν πρόκειται για ολίσθηση των δακτύλων κατά μήκος του δέρματος, αλλά είναι το τριχωτό της κεφαλής που πρέπει να κινείται ελαφρά στο κρανίο.

Τοποθετήστε το μεσαίο δάχτυλό σας στο κέντρο της κορυφής του μετώπου στην άκρη των μαλλιών και πιέστε για 3 δευτερόλεπτα, προχωρήστε προς τα εμπρός, πιέζοντας κάθε 2 εκατοστά μέχρι τον αυχένα. Κάντε κυκλικές κινήσεις με τα ακροδάχτυλά σας ξεκινώντας από τους κροτάφους, περνώντας πίσω από τα αυτιά και τελειώνοντας με το πίσω μέρος του κεφαλιού και τον αυχένα.

Βραδινές κινήσεις: Χαλαρώστε το τριχωτό της κεφαλής

Η Nathalie Degallaix, ειδική στο μασάζ μαλλιών στο René Furterer, μας δίνει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε για να τονώσουμε απαλά το τριχωτό της κεφαλής, να διευκολύνουμε τη διείσδυση των ενεργών συστατικών στη φροντίδα των μαλλιών και, ως μπόνους, να προάγουμε τον ύπνο.

Τοποθετήστε 1 έως 2 σταγόνες από ένα λάδι στο εσωτερικό των καρπών και τρίψτε απαλά. Εισπνεύστε ήσυχα. Φροντίστε να επιλέξετε μια φόρμουλα με απαλές και καταπραϋντικές νότες. Ζεστάνετε τα χέρια σας τρίβοντάς τα δυνατά μεταξύ τους. Τοποθετήστε τις παλάμες του χεριού σας επίπεδα, στο πίσω μέρος του κεφαλιού, στη βάση του κρανίου. Εκτελέστε έντονες περιστροφικές κινήσεις, ανεβαίνοντας γύρω από την άκρη του κεφαλιού μέχρι το μέτωπο. Επαναλάβετε αυτή την κίνηση δύο φορές.

Ακουμπήστε το μέτωπό σας στο χέρι σας. Με τα δάχτυλα του άλλου χεριού, ασκήστε πίεση στην κοιλότητα του λαιμού. Εκπνεύστε βαθιά. Επαναλάβετε αυτή τη χειρονομία ανεβαίνοντας κατά μήκος της μέσης γραμμής μέχρι το μέτωπο. Τοποθετήστε τις παλάμες σας στο πίσω μέρος του κεφαλιού στη βάση του κρανίου, με τα δάχτυλα στραμμένα προς τα πάνω. Πάρτε 3 βαθιές αναπνοές, φουσκώνοντας τους πνεύμονές σας. Εκπνεύστε βαθιά ενώ ασκείτε πίεση με τις παλάμες σας.

Διαβάστε επίσης | Citrus μανικιούρ: Είναι το χρώμα του καλοκαιριού

MHT