Chai latte: ένα χωνευτικό ρόφημα με τέλεια γεύση
Έχουμε ήδη μιλήσει για όλα τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει το τσάι matcha ή το τσάι kukicha, αλλά σίγουρα θα έχετε ακούσει μια άλλη παραλλαγή που έχει γίνει δημοφιλής με τα χρόνια: το chai. Ή πιο συγκεκριμένα, η εκδοχή του με γάλα (ή οποιοδήποτε είδος φυτικού ροφήματος), το chai latte.Ένα ινδικό ποτό που παρασκευάζεται από μπαχαρικά και περιέχει καφεΐνη (περίπου 50 milligrams ανά φλιτζάνι 237 ml) και, για το λόγο αυτό, συνιστάται συνήθως σε συνδυασμό με γάλα. Η διατροφολόγος Laura Parada, από το Slow Life House, αποκαλύπτει όλες τις ιδιότητες που περιέχει αυτό το τσάι και τους τρόπους παρασκευής του.
Υπάρχουν πολυάριθμες θεωρίες για την προέλευση αυτού του τσαγιού, αλλά οι περισσότερες από αυτές έχουν τις ρίζες του στην Ινδία (εξ ου και το αρχικό του όνομα: «malasa chai»).Ένα ρόφημα που προέρχεται από τον 19ο αιώνα και έγινε δημοφιλές εκείνη την εποχή σε τέτοιο βαθμό που σήμερα το βρίσκουμε στα περισσότερα καφέ ή ακόμα και μέσα από πολυάριθμες και ποικίλες συνταγές στα social media.