δυνατά-μαλλιά-για-πάντα-5-κανόνες-για-λ-304222
©Emily Didonato/Instagram

Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε για να προστατέψετε τα μαλλιά σας από τη φθορά που προκαλεί η πάροδος του χρόνου; Μπαίνοντας στo νέο hair spa της Claudia di Paolo στη Μαδρίτη (πρώτο στην Ευρώπη) καταλαβαίνουμε αμέσως ότι υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα. Ορισμένες βασικές ενέργειες περιποίησης μαλλιών (συμπεριλαμβανομένου του απλού λουσίματος) συμβάλλουν στην ενίσχυση της υγείας τους. «Ό,τι κάνουμε συνειδητά μετράει διπλά», λέει η θεραπεύτρια που πρόκειται να μας μυήσει σε μια εξαιρετική εμπειρία στην οποία ολόκληρο το πρωτόκολλο των μαλλιών, συμπεριλαμβανομένου του λουσίματος, πραγματοποιείται σε ένα θερμαινόμενο τραπέζι, σαν να ήταν περιποίηση προσώπου. Στις καμπίνες του νέου Claudia di Paolo Hair Wellth Spa, τα τελετουργικά ξεκινούν με διαλογισμό, κρανιοϊερή θεραπεία και μασάζ σώματος για να χαλαρώσετε το σώμα (και το μυαλό) προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί αναγέννησης των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής.

Τι είναι η μακροζωία των μαλλιών;

«Για να ενεργοποιήσετε ένα μέρος του σώματος, πρέπει να επιβραδύνετε το υπόλοιπο. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να χαλαρώσουμε το σώμα, ώστε το κρανιοϊερό μασάζ να είναι πιο αποτελεσματικό και να βοηθά στην προαγωγή της υγείας των μαλλιών», εξηγεί η Claudia di Paolo, η οποία σχεδίασε αυτό το σπα γύρω από το θέμα της μακροζωίας των μαλλιών.«Μιλάμε πολύ για τη μακροζωία γενικά, αλλά σπάνια μιλάμε για το πόσο σημαντικό είναι τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής να γερνούν όσο και το δέρμα». Και αν η περιοδική διενέργεια των θεραπειών που προσφέρει το ινστιτούτο σας αποτελεί έναν καλό τρόπο εργασίας για τη διατήρηση αυτής της μακροζωίας, υπάρχουν πολλές άλλες καθημερινές κινήσεις που, με πλήρη συνείδηση, και ως μέρος μιας προσέγγισης αυτοφροντίδας, προάγουν και αυτή τη νεότητα . «Μιλάμε για να κάνουμε μια συνειδητή θεραπεία και να προσέχουμε τι συμβαίνει όταν πλένουμε τα μαλλιά, χαλαρώνοντας το μυαλό», συνεχίζει. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την προσεκτική ακρόαση του ήχου του νερού όταν κάνετε ντους, για παράδειγμα, όλα μετράνε.”

Δυνατά μαλλιά για πάντα: 5 κανόνες για λούσιμο και μακροζωία από τους hair experts-1
©Instagram/Chloe Lecareux

Πώς να διατηρήσετε τα μαλλιά σας, σύμφωνα με την ειδικό;

Πλύνετε το τριχωτό της κεφαλής σας χρησιμοποιώντας μια μαλακή βούρτσα

Με τον ίδιο τρόπο που η εφαρμογή ενός λαδιού μασάζ με μια απαλή βούρτσα βοηθάει, μπορούμε να κάνουμε ένα πιο χαλαρωτικό και αποτελεσματικό λούσιμο μαλλιών χρησιμοποιώντας μια παχιά βούρτσα και να εφαρμόσουμε ένα προϊόν στο τριχωτό της κεφαλής που θα κάνει αφρό. «Αυτή η κίνηση βοηθά στο να πλυθούν τα μαλλιά βαθιά και απαλά. Είναι σημαντικό η βούρτσα να είναι μεγάλη, από φυσικές ίνες και να χρησιμοποιείται με κυκλικές κινήσεις», εξηγεί η ειδικός, ο οποίος συμβουλεύει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στις οσμές των προϊόντων που χρησιμοποιείτε στο ντους, να είστε πιο δεκτικοί και να κρατάτε όλες σας τις αισθήσεις σε εγρήγορση.

Χρόνος έκθεσης με ζεστές πετσέτες

Η εφαρμογή μιας μάσκας ή μιας επανορθωτικής θεραπείας μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρία για να εστιάσετε ξανά και να μετατρέψετε την αναμονή σε μια στιγμή χαλάρωσης. Σύμφωνα με την Claudia di Paolo,  κατά την εφαρμογή του προϊόντος μπορείτε να αφήσετε στον εαυτό σας λίγο χρόνο για διαλογισμό, να κάνετε ασκήσεις βαθιάς αναπνοής ή να χρησιμοποιήσετε μια ζεστή πετσέτα (μπορείτε να τη βρέξετε και να τη βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα), στη βάση του λαιμού και της πλάτης για να απελευθερωθεί αυτή η περιοχή και να βελτιστοποιηθεί η χαλάρωση. «Όσο πιο χαλαροί και δεκτικοί είστε», εξηγεί, «τόσο περισσότερο λειτουργεί η θεραπεία μαλλιών».

Δυνατά μαλλιά για πάντα: 5 κανόνες για λούσιμο και μακροζωία από τους hair experts-2
©Instagram/Matilda Djerf

Παιχνίδι αντιθέσεων

Είναι μια κεντρική διάσταση των spa rituals – κατά τις οποίες πίδακες νερού προσκαλούνται στην περιοχή του λαιμού, γύρω από το πρόσωπο και τις κλείδες –και μπορούν να εφαρμοστούν και στο σπίτι. Αυτό περιλαμβάνει την έναρξη με πιο ζεστό νερό για να δημιουργήσετε ατμό στο ντους και να επιτρέψετε στους πόρους των μαλλιών να ανοίξουν. Μετά από αυτό μπορείτε να συνεχίσετε με κρύο νερό. «Με αυτόν τον τρόπο», λέει η Claudia di Paolo, «ενεργοποιείται η παροχή αίματος και ο βολβός της τρίχας αναγεννάται».

Να έχετε πάντα καθαρό τριχωτό της κεφαλής

Η συχνότητα με την οποία κάποιος πρέπει να λούζει τα μαλλιά του εγείρει μόνιμες αμφιβολίες, είναι η ερώτηση που τίθεται περισσότερο από τους πελάτες. Η Claudia di Paolo απαντά πάντα το ίδιο: «Όταν έχεις αμφιβολίες, είναι καλύτερο να λούζεσαι παρά όχι, αλλά πάντα με το σωστό προϊόν. Αν σημαίνει να το κάνετε κάθε μέρα, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Αλλά είναι σημαντικό να διατηρείτε το τριχωτό της κεφαλής σας καθαρό και να το πλένετε έτσι ώστε το δέρμα να αναπνέει και ο βολβός της τρίχας να παραμένει οξυγονωμένος».

Και έξω από το ντους Είμαστε αυτό που τρώμε, ακόμη και όταν πρόκειται για την προώθηση της μακροζωίας των μαλλιών μας. Για αυτό, η ειδικός υποστηρίζει ορισμένες τροφές:

Αβοκάντο: προλαμβάνει την τριχόπτωση και προάγει την αναγέννηση. Σπανάκι: είναι πλούσιο σε σίδηρο και ψευδάργυρο. «Μία από τις κύριες αιτίες της τριχόπτωσης είναι η έλλειψη σιδήρου», εξηγεί η ειδικός. Καρότο: είναι πλούσιο σε βήτα-καροτίνη και βιταμίνη C, η οποία επηρεάζει την κυκλοφορία του αίματος μέσα στο τριχωτό της κεφαλής.

Λιπαρά ψάρια: «Είναι το καλύτερο ψάρι για την πρόληψη της γήρανσης των μαλλιών, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα του σε πρωτεΐνες, βιταμίνες Β12 και ωμέγα 3 οξέα».

Αποξηραμένα φρούτα όπως αμύγδαλα, καρύδια, πλούσια σε βιταμίνες της ομάδας Β.

Διαβάστε επίσης | Κοντά μαλλιά: Οι 5 μεγάλες τάσεις για να αποφύγετε το καρέ

MHT