νερό-με-λεμόνι-όλα-τα-οφέλη-για-τον-οργ-266503
©unsplash

H κατανάλωση νερού με λεμόνι το πρωί είναι μια συνήθεια που πολύς κόσμος ακολουθεί, χωρίς απαραίτητα να ξέρει τα ακριβή οφέλη της για τον οργανισμό. Κάποιοι λένε πως βοηθάει στην απώλεια βάρους (spoiler alert: δεν ισχύει), κάποιοι πως είναι αποτοξινωτικό, αλλά η πραγματικότητα είναι πως μόνο οι ειδικοί γνωρίζουν όλους τους λόγους που επιβεβαιώνουν πως το νερό με λεμόνι μπορεί να κάνει διαφορά στην καθημερινότητα.

Με τον κυριότερο να είναι πως αποτρέπει την κατακράτηση υγρών στο σώμα, έχει σημασία να ρίξετε μια ματιά σε όλα τα πιθανά οφέλη που μπορεί να σας παρέχει. Από το detox στην ενυδάτωση, τα πιο σημαντικά με βάση τους experts τα συγκεντρώσαμε παρακάτω και εσείς μπορείτε να κρατήσετε σημειώσεις για να ξεκινήσετε το συντομότερο μια νέα υγιεινή συνήθεια.

Πέψη

Το νερό με λεμόνι βοηθά να ξεκινήσει η διαδικασία της πέψης από το πρωί, εξηγούν οι ειδικοί. Καταπραΰνει τη δυσπεψία, την καούρα και το φούσκωμα, ενώ βοηθά με τα γαστρικά υγρά, ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα με τα αέρια.

Νερό με λεμόνι: Όλα τα οφέλη για τον οργανισμό-1
©unsplash

Ανοσοποιητικό σύστημα

Ένα ακόμη θετικό αυτού του wellness trick είναι πως ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C που έχει ο χυμός του λεμονιού. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και ένζυμα.

Δέρμα

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το δέρμα σας το νερό με λεμόνι μπορεί να είναι θαυματουργό λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε αντιοξειδωτικά που αποτρέπουν την πρόωρη γήρανση από τις ελεύθερες ρίζες.

Ενυδάτωση

Σε κάθε περίπτωση η κατανάλωση νερού είναι απαραίτητη για τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού. Αν ωστόσο αισθάνεστε πως το ξεχνάτε ή το αμελείτε μέσα στην ημέρα, μερικές σταγόνες λεμονιού μπορούν να κάνουν πιο ενδιαφέρουσα τη διαδικασία και ταυτόχρονα να χαρίσουν στο σώμα σας και το σημαντικό detox που χρειάζεται.

Δυσκοιλιότητα

Η λήψη νερού με λεμόνι με άδειο στομάχι είναι ένα πολύ καλό μέσο για να κινητοποιήσετε το έντερό σας αν αντιμετωπίζετε θέματα δυσκοιλιότητας. Οι φυτικές ίνες του λεμονιού είναι σωτήριες για τις εντερικές διεργασίες.

Νερό με λεμόνι: Όλα τα οφέλη για τον οργανισμό-2
©unsplash

Προκειμένου να λάβετε στο έπακρο τα οφέλη αυτού του mix είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως το νερό πρέπει να είναι χλιαρό και όχι καυτό, καθώς έτσι θα απορροφηθεί πιο γρήγορα από το σώμα, όπως επίσης και το ότι είναι προτιμότερο να μην στύβετε το λεμόνι, αλλά να το προσθέτετε σαν φέτα για να μην αλλοιώνονται τα σημαντικά συστατικά του.

Διαβάστε επίσης | 7 ενυδατικά body lotions για κάθε τύπο επιδερμίδας

MHT