τα-7-αντηλιακά-σώματος-που-μπήκαν-στο-νε-230184
©Belen Hostalet/Instagram

Όποιος πει ότι δεν θέλει να μαυρίσει αυτό το καλοκαίρι, να σηκώσει το χέρι του! Δύσκολα θα το δείτε, διότι είναι κοινός πόθος το μπρούντζινο χρώμα, που ομορφαίνει και αναδεικνύει τα καινούργια looks. Κάτι άλλο που έχουμε όλοι κοινό είναι η ευαισθησία απέναντι στον ήλιο, όποιον τόνο κι αν έχει η επιδερμίδα μας – είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι, επειδή έχει πιο σκούρο χρώμα από κάποιον άλλο, είναι αλώβητος στις επικίνδυνες ακτίνες.

Το επιβεβαιώνει η δερματολόγος δρ Αναστασία Τζούμα, η οποία εξηγεί επίσης πως «οι ακτίνες UVA έχουν μεγαλύτερο μήκος κύματος, κάτι που σημαίνει ότι διεισδύουν περαιτέρω στο χόριο, προκαλώντας πρόωρη γήρανση. Οι UVB, με μικρότερο μήκος κύματος, χτυπούν την επιφάνεια και μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς και εγκαύματα». Είναι προφανής, επομένως, η ανάγκη αντηλιακής προστασίας, που τόσο αποτελεσματικά προσφέρουν τα εξειδικευμένα προϊόντα νέας γενιάς (dry skin, airless), τα οποία δρουν πολλαπλά: προστατεύουν σε βάθος αλλά και στην επιφάνεια, προλαμβάνουν και καταπολεμούν τη γήρανση μπλοκάροντας τις ελεύθερες ρίζες, ενώ αφήνουν μια μεταξένια αίσθηση.

Η δρ Τζούμα επισημαίνει πως, «όταν επιλέγετε ένα αντηλιακό, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχει δείκτη προστασίας SPF 30 ή υψηλότερο και παρέχει κάλυψη ευρέος φάσματος – δηλαδή, έναντι των ακτίνων UVA και UVB». Τα περισσότερα έχουν λεπτόρρευστη υφή με αόρατο τελείωμα που αφήνει το δέρμα να αναπνέει, με αποτέλεσμα να προλαμβάνονται τυχόν ερεθισμοί και αλλεργικές αντιδράσεις. Για όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα, η δρ Τζούμα επισημαίνει ότι «ένα SPF με φυσικά φίλτρα είναι ό,τι πρέπει».

Τιπς εφαρμογής του αντηλιακού

Εξυπακούεται πως, όσο καλό κι αν είναι ένα προϊόν, αν η εφαρμογή του δεν ακολουθεί κάποιους κανόνες, το αποτέλεσμα θα υπολείπεται των προσδοκιών. Απλώστε λοιπόν το αντηλιακό της επιλογής σας στην επιδερμίδα σας πριν από την έκθεση στον ήλιο και φροντίστε να το ανανεώνετε κάθε δύο ώρες –ειδικά αν εκτίθεστε μεταξύ 12.00 και 16.00, που καλό είναι να μην το κάνετε– ή μετά από κάθε βουτιά.

Τα 7 αντηλιακά σώματος για το καλοκαίρι 2022:

Τα 7 αντηλιακά σώματος που μπήκαν στο νεσεσέρ της Vogue-1
©Nuxe

Αντηλιακό γαλάκτωμα Delicious Lotion SPF 30, Nuxe.

Τα 7 αντηλιακά σώματος που μπήκαν στο νεσεσέρ της Vogue-2
©Intermed

Αντηλιακό spray Luxurious Suncare Antioxidant Sunscreen Invisible Spray SPF30, Intermed.

Τα 7 αντηλιακά σώματος που μπήκαν στο νεσεσέρ της Vogue-3
©Apivita

Αντηλιακό γαλάκτωμα Bee Sun Safe SPF50, Apivita.

Τα 7 αντηλιακά σώματος που μπήκαν στο νεσεσέρ της Vogue-4
©Frezyderm

Αντηλιακό σώματος Sun Screen Velvet Body Lotion SPF50, Frezyderm.

Τα 7 αντηλιακά σώματος που μπήκαν στο νεσεσέρ της Vogue-5
©Lierac

Sunissime SPF50, Lierac Paris.

Τα 7 αντηλιακά σώματος που μπήκαν στο νεσεσέρ της Vogue-6
©Shiseido

Expert Sun Protector SPF50, Shiseido.

Τα 7 αντηλιακά σώματος που μπήκαν στο νεσεσέρ της Vogue-7
©Vichy

Capital Soleil Cell Protect Water Fluid SPF50+, Vichy. Όλα στα φαρμακεία.

Διαβάστε επίσης | 6 chic μανικιούρ για τα office look του καλοκαιριού

MHT