το-baroque-bob-είναι-το-κούρεμα-που-κάνει-takeover-στο-σ-306962
©evgenia.revenko/Instagram

Το baroque bob έχει ήδη αναδειχτεί σε κούρεμα της νέας σεζόν, με τις σχετικές αναζητήσεις στο διαδίκτυο να έχουν αυξηθεί κατά 1000% τους τελευταίους μήνες. Ενώ μας είναι εύκολο να κατανοήσουμε τη γοητεία του French bob, το baroque style ίσως να χρειάζεται περισσότερες εξηγήσεις.

Σύμφωνα με την hairstylist Francesca Inverarity, το baroque bob έχει ένα blow dry τελείωμα. Είναι ένα απλό αλλά structured cut που μπορεί να αποκτήσει πολύ όγκο αν επιλέξετε waves. “Συνήθως αυτό το κούρεμα φτάνει πάνω από τους ώμους και έχει ασύμμετρα και ανάλαφρα layers που χαρίζουν ευελιξία”, εξηγεί η hair expert. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το στυλ της Zendaya. “Είναι λαμπερό και σοφιστικέ. Ένα κλασικό bob shape που αντλεί έμπνευση από διαχρονικά icons του Hollywood όπως η Marilyn Monroe και η Rita Hayworth.

Το baroque bob είναι polished και luxurious, σε αντίθεση με τα messy κουρέματα που βλέπουμε να επικρατούν τις τελευταίες σεζόν. Αυτό το στυλ δείχνει πάντα περιποιημένο και σέξυ.

View this post on Instagram

A post shared by Zendaya (@zendaya)

Το μήκος του baroque bob βρίσκεται κάπου στη μέση και είναι ιδανικό για όσες μακραίνουν ένα κοντό καρέ ή για όσες έχουν μακριά μαλλιά και θέλουν να τολμήσουν μια αλλαγή αλλά όχι πολύ δραστική. Το baroque bob κολακεύει κάθε σχήμα προσώπου και τύπο μαλλιών, ενώ είναι το ιδανικό κούρεμα για να δώσει όγκο σε γυναίκες με λεπτή τρίχα. Αρκεί να κάνετε το σωστό styling.

Για να πετύχετε αυτό το blow dry εφέ που κάνει το baroque bob τόσο ακαταμάχητο, αρκεί να στεγνώσετε τα μαλλιά σας με το σεσουάρ και μια στρογγυλή βούρτσα, με φορά προς τα πάνω. Στη συνέχεια αναποδογυρίστε το κεφάλι σας και ανακατέψτε τα μαλλιά με τα δάχτυλα για να δώσετε έξτρα όγκο. Όσον αφορά την χωρίστρα, επιλέξτε μια βαθιά πλαϊνή χωρίστρα για να δώσετε περισσότερο όγκο στα μαλλιά σας και αν χρειαστεί ψεκάστε με hairspray στις ρίζες.

Διαβάστε επίσης | Το πρωινό που τρώει ένας διατροφολόγος για απώλεια βάρους και για να αποφεύγει τα σνακ

MHT